Fel

Befordultunk a célegyenesbe

iskolapadban1

Befordultunk a célegyenesbe

Pontosan egy hét van még az édes lubickolásból, vagy úgy is mondhatnánk 7 nap, egy csodás hosszú hétvége.  Hogyan segítsük gyerekeinknek a könnyed iskola, óvoda kezdésnél, vagy hogyan nyugtassuk magunkat, hogy minden gördülékenyen menjen? Ötletek, praktikák – Bach virágok segítségével.

pixel

pixel

Szülőként egy kicsit megkönnyebbülhetünk, hogy végre nem kell matekozni, hogy mikor hol legyen a gyerek, viszont a “készüljünkaziskolára” projekt gőzerővel beindul.

Az én lányaim már nagyok a az iskolatáska és hercegnős tolltartó vásárlást kinőtték, és már maguk intézik ezeket az ügyeket. Amit, nem nagyon bánok, megmondom őszintén.
Viszont azokban a családokban, ahol kisiskolás gyerekek vannak, ez a program, mindig komoly kihívást jelent a szülőknek. A gyerekek nagy többsége viszont izgatottan válogat a szebb és kevésbé hasznos tárgyak között, mert feltétlenül szükség van még egy 65o. szagos radírra. Van még egyáltalán szagos radír? 🙂

Szóval készülődni kell, ha tetszik ha nem. Ez pedig gyönyörű iskolatáska ide, szép tolltartó oda, nem mindenkit dob fel. És ez nem csak gyerekekre vonatkozik, hanem a felnőttekre is.

 

Mi lesz veled Kincsem?

Kezdjük az utóbbi korosztállyal, mert ez mindig nagy terhet ró a szülőkre, és ez különösen igaz az elsős gyerekek szüleire. Kiderül, hogy jól választottak e, jól döntöttek e, hogy abba az adott intézménybe íratták a csemetét. Ez sok aggodalommal jár, és vannak olyan szülők, akik ezt nagyon nehezen viselik. Féltik, aggódnak már most, és ez a félelem óhatatlanul a gyermekre is hatással van. Ne nehezítsük meg a dolgukat, inkább bátorítsuk őket, csak a mi szeretetünkből és a biztonságot sugárzó magatartásunkból tudnak merítkezni. Ha észrevesszük magunkon, hogy túlzottan aggódunk, már most féltjük a gyerekünket, állandóan e téma körül járnak a gondolataink, akkor a Bach-virágeszenciák közül a RED CHESTNUT és a WHITE CHESTNUT segít elhessegetni félelmünket, és biztonságot sugározni.

iskolapadban3

 

Nem akarok iskolás lenni

Vannak olyan gyerekek, akiknek esze ágába sincsen a “nagy iskolások” bőrébe bújni. Inkább még maradnának az óvodában, és játszanának tovább naphosszat. Nekik mindenféleképpen ajánlanám a WALNUT Bach-virágcseppet, hogy könnyebben viseljék a változást, ami az iskolakezdéssel jár.
Azoknak a gyerekeknek, akik szégyenlősebbek, nehezebben barátkoznak, félénkek a MIMULUS Bach-virágeszencia segít. Bátorságot kapnak, erőt, hogy minden helyzetben boldoguljanak, le tudják vetkőzni szégyenlősségüket.
A kevesebb önbizalommal bíró gyerekeknek a LARCH eszencia lesz a segítségükre. Könnyebb a beilleszkedés is, ha sikerélményük van, ha elhiszik, hogy ők is képesek megcsinálni a feladatot.

 

iskolapadban2

 

De mindennél fontosabb, hogy mi szülők bízzunk bennünk, és ne gondoljuk azt, hogy az ilyen-olyan iskolai értékelések objektívebbek, mint a mi szeretetteli látásunk (mert nem azok!).
Ha mégis el-elbizonytalanodunk, akkor bátran használjuk, a természet adta segítséget, amit Bach doktor már 80 évvel ezelőtt felismert, és a Bach-virágeszenciák megalkotásával a rendelkezésünkre bocsátott. És segítsük vele gyerekeinket is, hogy élmény legyen az iskola és a tanulás.

Rabi Krisztina
www.bachvirageszencia.hu
Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása