Fel

Bemutatkozik Tamás Éva Játéktára

IMG_9444

Bemutatkozik Tamás Éva Játéktára

 

Tamás Éva Játéktára egyedülálló szolgáltatás. Van benne ének, zene, interaktív gyerekkoncert, zeneovi, zenebölcsi. Videoklipjeivel már a mese.tv Youtube csatornáján találkozhattak a nézők. Repertoárja idén ősszel bővült, s így a mese.tv oldalán is külön kiválasztva hallgathatjátok meg a dalait.

 

pixel

pixel

Országosan is egyedülálló interaktív gyermekkoncerteket szerveznek kicsiknek és nagyoknak. A Tamás Éva Játéktára formáció sajátos, egyedi stílusú műsorokra, zenés – mosolygós játékra hívja közönségét. A közvetlen, jókedvű együttlétet kiváló muzsikusok zenéje és Tamás Éva színész, gyógypedagógus játékvezetése teszi felejthetetlenné.

 

Tamás Éva Játéktára 2oo7-ben kezdte meg működését. Megálmodója Tamás Éva színművész, akit a közönség elsősorban a Pécsi Harmadik Színház színpadán láthat. A zenekar tagjai pécsiek, a baranyai fővárosban élnek és alkotnak: Tamás Éva –ének, Bogárdi Aliz – hegedű, Pozsgai Tamás – gitár, Baksa Péter – nagybőgő. A különböző műfajokból érkezett muzsikusok, színészek, kortárs költők verseit álmodják dalokká, színes zenei világot kölcsönözve a gyermekkoncerteknek.

„Mi valóban cselekedni szeretnénk. Megfogjuk a gyermekek kezét és apró, óvatos lépésekkel bevezetjük őket az irodalom, a zene világába. Nagy mosolygós játék minden koncertünk, lüktető, élettel teli közösségi élmény, amely feloldja a gátakat, segít kapcsolatokat teremteni, mely egyszerre megmozgat és pihentet,  tanít és önfeledt szórakozást nyújt.”

 

IMG_9446

A Játéktár első albuma 2010 – ben jelent meg „Az én anyukám” címmel, Nagy Bandó András verseit dolgozták fel. 2012 – ben a  „Hónapról – hónapra” lemez címadó dalára elkészült első videoklipjük, megjelent azonos címmel kottás – verses kifestő füzetük. Az  album, mely Mentovics Éva verseit tartalmazza, 2012. őszén – a Játéktár 5. születésnapján – jelent meg a NarRátor Records gondozásában. Jubileumi meglepetésként a 2012/13 – as színházi évadban mesekoncerttel lepték meg a gyerekeket a Pécsi Harmadik Színházban, Csipkerózsika címmel.  2015. augusztusában jelent meg új, saját dalokat felsorakoztató albumuk. Címe: Álombuborék.  A címadó dal videoklipje a: https://www.youtube.com/watch?v=fAZ884yxtAM linken található. A Pécsi Harmadik Színházban bemutatták új, saját, interaktív koncertmeséjüket, Csibész Csabi címmel.

Részletes információk a zenekarról: www.tamasevajatektara.hu

 

S végül álljon itt egy kedves hozzászólás a zenekarról:
“…az egyetlen olyan zenekar vagytok, aki igazán megérinti a gyerekeket. Közvetlen és emberi a hozzáállásotok és egyben művészi, kiváló szövegekkel, zenékkel. De a lényeg mégis, hogy érzem –nem csak látom -, ahogy a gyerekem kezét fogjátok és elviszitek magatokkal a koncert alatt. Csodálatos utazást él meg, idegen gyerekek lesznek a barátai, elfelejt gátlást, csak a játék és a muzsika izgalma van, megéli az itt és most pillanatát. Szerintem erre van szüksége a mai világban egy gyereknek. Hogy megtanuljon örülni az adott pillanatnak, hogy ne csak a szülők aggodalmas hétköznapjai, az iskolai feladatok iránti megfelelés irányítsa az életét, hanem részesei legyenek önfeledten a szépnek, amikor csak ők és a boldogság, bizalom, öröm létezik. Köszönöm.”

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása