Fel

Citrom Cirkusz – új videoklipp Rutkai Bori Bandától

csoportmasir

Citrom Cirkusz – új videoklipp Rutkai Bori Bandától

Videoklip készült a Rutkai Bori Banda Pizsamátor című idei albumán található Citrom Cirkusz című dalhoz. A hol színes, hol fekete-fehér, hol élőszereplős, hol bábozós, hol animált klipben gyerekekből, felnőttekből és horgolt bábokból áll a cirkuszi társulat, amelynek minden tagja valami aranyosságot művel, például elefántot mosdat vagy limonádét varázsol elő egy kalapból.

pixel

pixel

A cirkusz mint közeg egyáltalán nem véletlenszerű. Rutkai Bori elárulta, hogy „mindig egy családi vándorcirkuszról ábrándoztam. Azzal, hogy a Rutkai Bori Bandával és több kosárnyi, bőröndnyi bábbal és jelmezzel járjuk az országot, szinte megvalósulni látszik az álmom.”

A Citrom Cirkusz klipjét Rutkai Bori írta és rendezte Pajor Kristóf operatőr-vágó közreműködésével, az Éter Péter nevű bűvészt Rutkai Bori férje, Nemes Péter alakítja, a gyerekszereplők pedig szintén rokonok és barátok. De még a helyszín is nagyon bensőséges: „A klipet a saját kertünkben és a kisházunk melletti utcán forgattuk, és persze a falu focipályáját is felfedeztük magunknak. A barátokkal egyszerre volt kerti mulatság és kétnapos dolgos együttlét a forgatás. Voltak, akik napközben megszöktek strandolni, de a záró jelentere újból összegyűlt a csapat” – mondja Rutkai Bori.

Az alkotók szándéka szerint „a klip világa a régi némafilmeket, burleszkeket idézi, a Fellini-filmek, vagy a Sándor Pál által rendezett Régi idők focijának hangulatát eleveníti fel.”

Az albumon további meseszerű figurákkal lehet megismerkedni, hiszen a Pizsamátorok „köztünk élő átváltozóművészek: hol kalózok, hol bunkerépítők, máskor porszívó-szelídítők, olykor piciklis artisták, balatoni indiánok vagy a Rizibizi Diszkóban halandzsázó maharadzsák.”

cikk forrása: nol.hu

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása