Fel

Biztonság a fürdőszobában gyerekekkel (x)

bath-4736475_1920

Biztonság a fürdőszobában gyerekekkel (x)

 

 

Sok szülő számára a fürdőszoba az a hely a lakásban, amely teli van veszélyforrással, s inkább be sem engedik egyedül a gyerekeket. Hogyan alakítsuk biztonságossá ezt a teret, milyen ötletek, praktikák segíthetnek, hogy nyugodt szívvel közlekedjenek a legkisebbek is a fürdőszobában? Tanácsainkat, ötleteinket a praktikusság oldaláról közelítettük meg, de ha még több ötletre, újdonságok megismerésére vágynak, akkor látogassanak el 2020. január 17-20. között a BOK csarnokba, ahol részesei lehetnek az első budapesti Fürdőszoba és Otthoni Wellness Kiállításnak.

 

Tárolj helyesen

A fürdőszoba fő mumusai a tisztítószerek, mosószerek, öblítők, vagy akár a samponok. Gondoljunk csak az újfajta mosógolyókra, amelyek kifejezetten vonzóak a gyerekek szemében, hiszen majdnem úgy néznek ki, mint egy nagyobb gumicukorka. Viszont ezek a vegyszerek sokszor életveszélyesek is lehetnek. Ezért fontos, hogy gondosan zárjuk el ezeket, akár egy szekrénybe, vagy zárható dobozba. S főleg olyan helyen tároljuk, amelyet nem érnek el a kicsik! Ha mégis előfordulna baleset, akkor gyorsan kell cselekednünk, mindenképp mossuk ki a gyerek száját, szemét, s ha nagyobb a gond, keressük fel az orvost!

 

Kicsik is kényelmesen

Vajon melyik gyerek nem szereti az esti fürdőzést? Ha kellemes meleg van a fürdőszobában, akár hosszabbra is nyúlhat ez az esti “szeánsz”. Két dologra érdemes odafigyelni, egyrészt mindig legyen megfelelő levegő hőmérséklet a fürdőben, másrészt legyen biztonságos a kád! Már többféle mintájú és formájú csúszásgátlókat lehet kapni, amelyek még vidámabbá teszik a fürdést. Színes, mintás zuhanyfüggönyt is választhatunk a kádra, vagy a zuhanyzóra, ezzel is még vidámabbá, vonzóbbá téve a fürdőzést.

 

swim-2454609_1920

 

Hogy minden kézre essen

A gyerekeknek fontos az önállóság tanulása, s ehhez fontos lépés, hogy megtanuljanak egyedül fogat mosni. Hogy minél nagyobb sikerélményük legyen, segítsünk nekik, s a csap eléréséhez szerezzünk be egy fellépőt. Így a gyerekek könnyen elérhetik a számukra kikészített tárolókat. Fontos, hogy ezek a fellépők is csúszásgátlóval rendelkezzenek, mert ha vizes lábbal lépnek fel, máris megtörténhet a baleset. Még jobban megkönnyíthetjük a dolgukat, ha könnyen elérhető magasságba szereljük fel a fogasokat, ahol elérik a saját törölközőjüket vagy fürdőköntösüket. A praktikus WC használatra is gondolnunk kell, ezért tanítsuk meg a nagyobbacskáknak a WC deszkaszűkítő használatát. Még ötletesebb, ha olyan WC deszkát szerelünk fel, amely már össze van építve a normál deszkával.

 

Egy kis vidámság

A fürdőszoba összképét is átformálhatjuk, esetleg még otthonosabbá tehetjük egy-egy s ötlettel. Tegyünk fel vidám képeket a falra, akár a családtagjaink képeit is, vagy a gyerekek rajzait. Színes fal és csempematricákat is kipróbálhatunk, s ezek segítségével még hangulatosabbá varázsolhatjuk a fürdőt. Kis tálakba, vagy akár üvegekbe a nyaraláskor összegyűjtött kagylókat, kavicsokat is kirakhatjuk. Még egy ötlet, azokhoz a gyerekekhez, akik nem szeretnek kezet mosni: az átlátszó kézmosó tárolóba tegyünk egy-egy kis játékot, figurákat, így csalogatva oda a gyerekeket. Higgyék el, ennek mindig nagy sikere lesz!

 

mpho-mojapelo-nJVBdCk6YWc-unsplash

Ha még több ötletre, tanácsra lenne szükségük, akkor látogassanak el a 2020. Január 17-19. között a BOK csarnokba, ahol látványos, izgalmas programokkal, bemutatókkal várják az érdeklődőket az első budapesti Fürdőszoba Kiállításon.

További részletek, programok, előadások: https://www.homeinfo.hu/furdoszoba-kiallitas/

 

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása