Fel

Biztonságos böngészés

Biztonságos böngészés

Az internet csodálatos világ, tele érdekességekkel, lehetőségekkel, felfedeznivalókkal.

 

Lehetőséget kínál a tudásunk, ismereteink bővítésére, kapcsolatot tarthatunk ismerősökkel, barátokkal, újakat szerezhetünk.

 

 

De az internet ugyanúgy veszélyeket is hordoz magában, ahogyan a valódi világ is. Találkozhatunk olyan weboldalakkal, melyek tartalma sértő, ártalmas, káros. Visszaélhetnek személyes adatainkkal, jelszavainkkal, felhasználóneveinkkel. Részesei lehetünk olyan eseményeknek, melyeket nem tudunk irányítani, belecsöppenhetünk olyan beszélgetésekbe, melyek során kellemetlen élményeket élhetünk meg.

 

 

Bár számukra a technika, a számítógépek, az internet világa sokszor természetes és otthonos, mégis ugyanezek a veszélyek, élmények a gyerekek, fiatalok számára is könnyen megvalósulhatnak. A valódi világhoz hasonlóan a virtuális világban is a felnőttek közös felelőssége felkészíteni a gyerekeket, fiatalokat ezekre a veszélyekre, megvédeni őket tőlük és lehetővé tenni számukra a biztonságos böngészést.

 

 

A Kék Vonal Internet Helpline feladata, hogy meghallgassa és segítő beszélgetéssel, konzultációval segítse az interneten szerzett rossz élmények, tapasztalatok feldoglozását.

 

 

Ennek érdekében online konzultációt működtetünk a honlapunk keresztül:

www.kek-vonal.hu, levélben és chaten várjuk a megkereséseket.

 

 

Emellett ingyenes, éjjel-nappal elérhető, név nélkül hívható telefonszámunkon, a 116-111-es számon is hívhatók vagyunk.

 

 

A téma iránt érdeklődő szülők 2010. november 12.-én, a Szabó Ervin Központi Könyvtárban tartandó előadáson informálódhatnak a témában.

 

 

Bővebben lásd: http://tudasdepo.fszek.hu/olvasaskultura_fejlesztese/mediaismereti_foglalkozasok

 

 

(x)

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása