Fel

Brúnó Budapesten – Bartos Erika új meséje már kapható

Bruno1

Brúnó Budapesten – Bartos Erika új meséje már kapható

Megjelent Bartos Erika Brúnó Budapesten című hatrészes sorozat első kötete. Az első részben az írónő  Buda történelmi helyszíneit: a Várnegyedet, a Gellérthegyet és Óbudát mutatja be a legkisebbekhez szólva. A kiadvány a Móra Könyvkiadó gondozásában jelent meg. 

 

varalagut

“Számomra ez egyfajta visszatérés az eredeti építészmérnöki szakmámhoz. Korábban is volt már városjáró könyvem, a Hoppla meséi című kötetben Pécs városát rajzoltam végig, annak kapcsán, hogy 2010-ben Pécs lett Európa Kulturális Fővárosa. A könyv elnyerte a Magyar Turisztikai Hivatal elismerését, és Pécs város Pro Civitate díját. Később, 2016-ban megjelent két építészeti albumom, a Budapest titkai, és a Budapest rajzban, melyekben a főváros századfordulós remekei közül mutattam be 28-at. Az épületek múltját, jelenét és jövőjét is átfogó leírásokat saját tustoll-grafikáimmal illusztráltam. Rajzaimból 2016 végén kiállítás nyílt a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár Központi Könyvtárának Kisgalériájában.”

harangok

 

Az új sorozat első kötete 2017 nyarára várható. Sok év munkája rejlik mögötte, mind rajzban, mind az anyagok felkutatásában és összeállításában. A történet főszereplője egy óvodás kisfiú, Brúnó, aki szüleivel a Balaton partjáról Budapestre költözik. Rokonok, és a társasházi szomszédok segítségével lépésről lépésre ismeri meg a kerületeket. De a könyv igazi főszereplője maga a főváros. Buda, Pest és az agglomeráció bemutatása mellett külön kötetet tervezek a Dunáról, a szigetekről és a hidakról. (Várható megjelenés: 2017 nyár, Móra Kiadó)

BudapestujtClark

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása