Fel

Cirkusz fesztivál – 2024 – kiállítás a Vajdahunyadvárában, programok

cirkuszfesztival-2024

Cirkusz fesztivál – 2024 – kiállítás a Vajdahunyadvárában, programok

Cirkusz fesztivál, kiállítás – így indul az újév a Városligetben. Szeretettel várják a cirkusz kedvelő látogatókat a Vajdahunyadvárában egy kiállításra, s a Fővárosi Nagycirkuszban az előadásokra. 

 

Kiállítás a Vajdahunyad várában 

Ritkán látható csodát tapasztalhatnak meg látogatóink a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban: először láthatják majd együtt a magyar artistaművész családokat és dinasztiákat, különleges artista relikviákat és történeteket, a hazai világszám produkciókat és történeti dokumentumokat, valamint a cirkuszi képzőművészet és filmművészet jeles alkotásait. A cirkuszvilág látható csodáihoz számtalan átélhető élmény társul: 100 éves körhinta, múzeumpedagógiai játékok, virtuális kötéltáncolás és csoportos cirkuszpedagógia, hogy bárki felfedezhesse magában rejtett artista – vagy éppen cirkuszi muzeológus – képességeit.

A Vajdahunyadvárban megrendezett nemzetközi kiállítás célja a cirkuszvilág sokszínűségének bemutatása. A tárlaton régi és jelenkori cirkuszi tárgyak, rekvizitek, kosztümök, plakátok, fotók, filmek, dokumentumok és azokhoz kapcsolódó személyes történetek, érdekességek és cirkuszi „legek”, sőt még képzőművészeti alkotások is szerepelnek majd. A bemutatásra kerülő páratlan cirkuszi relikviákkal a nagyközönség számára is megismerhetővé válnak a cirkuszvilág csodái, a cirkuszi előadóművészet látható és láthatatlan értékei, a porondon és a porondon túli bámulatos valóságok – valamint mindezek történeti múltja, változása és fejlődése a régmúlttól egészen napjainkig.

A kiállításra jegyek itt kaphatóak: https://www.mezogazdasagimuzeum.hu/informaciok/jegyarak

 

 

cirkusz-kiallitas_1440

 

Cirkuszfesztivál 

Ezen a hétvégén mintegy kétszáz, világhírű artistaművész érkezik a magyar fővárosba, azért, hogy január 10-15. között elkápráztathassák a magyar közönséget, a szakma legkiválóbb képviselőit, cirkuszigazgatóit, művészeti vezetőit a Fővárosi Nagycirkuszban.

A 2024-es Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon, a világ egyik legrangosabb cirkuszművészeti seregszemléjén a legsikeresebb nemzetközi cirkuszi produkciókkal mutatkoznak be az artistaművészek a világ minden pontjáról, köztük Magyarország legjobbjai is láthatóak lesznek.

  • 6 nap a cirkuszművészet jegyében!
  • 6 nap – 4 különböző show! Több mint 50 produkció!

Budapest-Nemzetkozi-Cirkuszfesztival-Markin-Family-2-HPGy-e1704962760214-1024x576

 

január 9.(kedd) 19:00 „Diótörő diadala – A Baross Imre Artistaképző Akadémia előadása
január 10.(szerda)

 

16:45 Köszöntőt mond Fekete Péter, a Fővárosi Nagycirkusz főigazgatója
17:00 Red Carpet Show
19:00 Red Show
január 11.(csütörtök) 10:00 Cirkusz, Oktatás, Örökség – ECA nemzetközi tudományos konferencia
12:00 „Csodálatos Cirkuszvilág” – nemzetközi cirkusztörténeti kiállítás ünnepélyes megnyitója
19:00 Green Show
január 12.(péntek) 15:00 Green Show
22:00 White Show – Lyrical Circus Late-Night Show
január 13.(szombat) 11:00 Green Show
20:00 Red-White-Green Show – Hungarian Supertalents
január 14.(vasárnap) 11:00 Red Show
15:00 Red Show
január 15.(hétfő)

 

19:00 Gala Show – Díjátadó ünnepség

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása