Fel

Családi mozidélutánok a Disneyvel

Családi mozidélutánok a Disneyvel

Június-júliusban az itthon is fogható Disney Channel három sorozata is megjelenik DVD-n. A Varázslók a Waverly helyről és a Zack és Cody élete első évadja, illetve a Hannah Montana harmadik szezonja egyaránt elszórakoztathatja a nyári szünetben otthon maradt kiskamaszokat.

 

Varázslók a Waverly helyről


Június során három lemezen, a hónap végén pedig gyűjteményes kiadásban is megjelent a Varázslók a Waverly helyről. Az itthon a Jetix helyét átvevő Disney Channel egyik sikersorozata három testvérről szól, akik látszatra az átlagos New York-i gyerekek életét élik, igazából azonban varázslótanoncok, céljuk, hogy a mágia minden formáját elsajátítsák. A sorozat így a kétezres évek Sabrina, a tini boszorkányának vagy éppen a Harry Potter tévés kistestvérének is tekinthető – népszerűségét is ehhez mérhetjük, hisz körülbelül hatvan országban vetítik. 2009-ben megkapta a legjobb gyerekprogramnak járó Emmy-díjat, az egyik főszereplőt, Selena Gomezt pedig tavaly és idén is a kedvenc tévés színésznőjüknek választották a Nickelodeon gyereknézői.

 

 

Zack és Cody élete


A július végéig négy DVD-vel jelentkező Zack és Cody élete szintén kedvelt a gyerekek és kiskamaszok körében: a Zacket játszó Dylan Sprouse – Selena Gomezhez hasonlóan – idén már másodjára kapta meg a Nickelodeon Kids’ Choice díját a legjobb tévés színész kategóriájában. A már spin-offot, vagyis testvérsorozatot is kapott széria egy ikerpárról szól, akik Boston legelegánsabb hoteljében laknak, miután anyjuk esténként ott énekel: a luxus így természetes a srácoknak, de korántsem szoktatja őket úri modorra, állandóan a rosszalkodáson, csínytevésen jár az eszük. Ezzel természetesen őrületbe kergetik a hotel személyzetét, de néhány barátot is sikerül szerezniük: a szálloda szerelője például állandóan kisegíti őket, és a tulajdonos lánya is szívesen tölti velük az idejét.

 

 

Hannah Montana


A DVD-kiadásban már a harmadik évadnál jár a Disney Channel legfontosabb sorozata, amely egy olyan kamaszlányról szól, aki titokban popsztár. A Hannah Montana hatása mellett nem lehet elmenni, alkotói voltak ugyanis az elsők, akik rájöttek arra, hogy a tinédzsereket is érdekelhetik a zenés filmek – csak épp a megfelelő zenével kell őket megcélozni. A számos dalbetéttel dúsított történet – kellő marketinggel megtámogatva – igencsak beütött: a címszereplő Miley Cyrus koncertturnéjára horribilis összegekért keltek el az utolsó jegyek, a sztori alapján készült mozifilm is jól ment, a sorozathoz kapcsolódó termékeket pedig vagonszám vásárolják a kislányok.

 

Az itt bevált receptet azóta több tévés produkció is alkalmazta, kezdve az itthon Szerelmes hangjegyek címen bemutatott High School Musical-lel, melynek második része – a maga 18 millió nézőjével – az Egyesült Államok legnézettebb kábeltévés műsorává nőtte ki magát, hogy aztán a harmadik filmmel már a mozikban hódítson. A Hannah Montana nyomvonalán jelent meg a három testvér által alkotott Jonas Brothers is, amely tévéfilm és sorozat után szintén megostromolta a nagyvásznat egy 3D-s koncertfilmmel.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása