Fel

Családoknak segített az aranyhal

kislány rajzol

Családoknak segített az aranyhal

Nehéz sorsú családokat ajándékozott meg az egyik budapesti bevásárlóközpont az Aranyhal Mesefesztivál keretében. Az eseményen egy óriási kívánságfalra bárki felírhatta, hogy mire vágyik. A kérések egy része – több mint 300 000 forint értékben teljesülhetett a zsűri elnök, Scherer Péter színművész közreműködésével.

A budapesti Savoya Parkban február elején rendezték meg az Aranyhal Mesefesztivál című családi rendezvényt. Az esemény részeként a bevásárlóközpontban egy kívánságfalat is felállítottak, amelyre egy héten át bárki felírhatta, hogy mire vágyik, esetleg kit szeretne meglepni. Az óriási tábla szinte az első napon megtelt az üzenetekkel. A kéréseket februárban egy háromtagú zsűri értékelte, Scherer Péter színművész vezetésével. Az egyik fő szempont az volt, hogy mekkora szükség van a segítségre. A zsűri döntése alapján három nehéz sorsú család kérését teljesítette az aranyhal. Eredetileg az volt a terv, hogy a Savoya Park 300 000 forint összértékben segít, ám a végén ennél jóval többet kaptak a kiválasztott családok.

Az egyik nyertes, Csébi Béláné férje tavaly novemberben váratlanul elhunyt. Róza magára maradt öt gyerekkel, akik közül a legkisebb még óvodás. A temetés után gyászolni sem volt idejük, mert három nappal később újabb tragédia történt. Egy kontár villanyszerelő miatt teljesen kiégett a házuk, és az éjszaka közepén menekülniük kellett. Az elmúlt két hónapban jó szándékú ismerősök, barátok segítségével újra lakható állapotba hozták a házat, és visszaköltözhettek, de az özvegynek komoly gondot okoz a napi megélhetés biztosítása. A kívánságfalra írt üzenete alapján a család 150 000 forint értékben vásárolhatott a bevásárlóközpont élelmiszerüzletében. Róza eleinte azt hitte, hogy átverésről van szó, de amikor meglátta Scherer Péter színművészt, megnyugodott. Főleg tartós élelmiszereket, lisztet, cukrot, olajat, krumplit, illetve tisztálkodási és tisztítószereket vásároltak, de a végén némi édesség is jutott a kicsiknek. Róza és családja öt bevásárlókocsit tudott megtölteni áruval, ami hosszú ideig elég lesz a mindennapokhoz.

(illusztáció)

Az aranyhal másik kiválasztottja egy kismama, Magyar Edina volt. A kárpátaljai fiatalasszony és férje fél éve költöztek Budapestre. Munkát vállaltak, albérletben élnek, és nyárra várják az első gyermeküket. Edina egy babakocsit kért az aranyhaltól, de ő is nehezen hitte el, hogy tényleg teljesül a kívánságfalra felírt kérése. A Savoya Park végül a 90 000 forint értékű babakocsin felül még egy összecsukható kisággyal, fürdetőkáddal, csecsemőruhákkal, pelenkával és babaágyneművel is megajándékozta a párt.

A harmadik megajándékozott egy 22. kerületi család lett, akiknek a másfél éves kisfia beteg, és a gyógykezelés sok pénzt emészt fel. Mivel a nagyobbik fiú ősszel iskolába megy, az édesanya, Jónás Bernadett ehhez kért segítséget a kívánságfalon. A család 30 000 forint értékben különböző tanszereket, 10 000 forint értékben pedig készségfejlesztő fajátékokat vásárolt, de arra ők sem számítottak, hogy ennél jóval többel térhetnek haza. A Savoya Park ugyanis úgy döntött, hogy ezt a családot is megajándékozza egy babakocsival, gyerekruhákkal és ágyneműkészlettel.

Scherer Péter színművész elmondta, hogy örömmel vett részt az akcióban, mert szerinte nagy szükség van ilyen kezdeményezésekre, és ha lesz folytatás, újra vállalja a zsűrizést.

Képek forrása és további felvételek: Facebook

 

 

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása