Fel

Csináljunk színes habokat

buborék

Csináljunk színes habokat

Saját készítésű, ezerszínű habok a vízben. Pár mozdulat, és indulhat is a móka!
A színes habok elkészítése nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. Mindössze két összetevőre van szükség, és kezdődhet is a játék.

Mit kell beszerezni hozzá?

Az elkészítése zselatinból és mosogatószerből történik. Ahány féle színt szeretnénk létrehozni, annyi színű zselatint kell vásárolnunk. Az anyagok feloldásához meleg vizet fogunk használni, az összekeveréshez pedig turmix gépet.

 

Vágjunk bele

 

Fogjunk fél pohár meleg vizet, és adjunk hozzá két evőkanál mosogatószert illetve két evőkanál zselatint. Keverjük meg az oldatot, majd öntsük át a turmixgépbe. Ha nem rendelkezünk géppel, vagy elég erősnek érezzük magunkat, akkor egy nagy tálba átöntve kézi habverővel is fel lehet habosítani.  A keverék felszínén habos buborékok fognak megjelenni, amik összefüggő pamacsokká fognak válni, ha tovább keverjük. Készen is vagyunk, elkészült a színes habfürdő. Annyiszor kell ezt megismételni, ahány féle színből szeretnék dolgozni.

Háttérmunkálatok

A játék során használt zselatinhoz több úton-módon hozzájuthatunk. Vásárolhatunk gyors zselatint, de főzhetünk a régi bevált módszerek alapján is. Akármelyiket is választjuk, az a fontos, hogy mindenképpen legyen szilárd halmazállapotú, és várjuk meg, míg kihűl a főzet. Csak is ezt követően szabad felhasználni.

 

 

forrás:http://www.kicsisziv.hu/cikkek/csinaljunk-szines-habokat

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása