Fel

Új kiadásban az Állati Zenés ABC

biro-2-2

Új kiadásban az Állati Zenés ABC

pixel

Bíró Eszter énekesnő, színésznő könyve és lemeze, az Állati Zenés ABC, amely 2014-ben az év gyermek albuma lett, és Fonogram Magyar Zenei Díjat kapott, most új kiadásban és illusztrációkkal jelenik meg az Alexandra Kiadó gondozásában. 

pixel

pixel

biro-2-4
Az énekesnőnek, aki 2015-ben Story Érték Díjat vehetett át Presser Gábortól, mint az év énekesnője, két saját gyermeke adta az ihletet ahhoz, hogy az ABC betűit dalokon és az ezekhez kapcsolódó játékokon keresztül szinte észrevehetetlenül tanítsa és szerettesse meg az óvodás és kisiskolás korosztállyal úgy, hogy mindeközben a szülők is jól szórakozzanak. A zenéket az Artisjus- és Fonogram-díjas, többszörös platina- és aranylemezes Fodo írta, aki az utóbbi években Halász Judit lemezeinek egyik zeneszerzője is. A dalszövegek Hegyi György (Emil.Rulez!), az illusztrációk Bakos Barbara munkái.

pixel

A lemezen Födő Sándor “Fodo” és Hámori Máté mellett olyan vendégművészek is szerepelnek, mint Bóbis László, Falusi Mariann, Herczku Ágnes, Novák Péter, Nikola Parov, Szirtes Edina “Mókus”, Hámori Máté, Lantos Zoltán hegedűművész és az MR Gyermekkórus.

pixel

biro-2-2

pixel

Az előadók, amellett, hogy használják a mai technika adta lehetőségeket is (effektezés, looperezés), több, csakis élő hangszeren szólaltatják meg a zenei kíséretet a harmonikától, melodiontól, gitártól kezdve egészen a különböző nemzetiségű, például afrikai, arab, spanyol és latin amerikai ütőhangszerekig.

pixel

A könyv a gyönyörű rajzokkal körbevett versek és játékos kérdések mellett egy 22 dalos, zenei műfajokon átívelő CD-t is tartalmaz.

pixel

Az Állati Zenés ABC 1., amely már több általános iskola első osztályában alternatív kiegészítő anyagként is sikeresen szerepel, felhőtlen barangolást ígér a betűk és a hangok világában!

pixel

Bíró Eszterről – röviden:
Bíró Eszter pályafutása a Miss Saigon főszerepével kezdődött. Az Egyesült Államokban végzett tanulmányai befejezése és fellépései után a Budapest Klezmer Band énekese, majd Az Operaház Fantomja és a Mozart! című musicalek, illetve a Csoda Krakkóban című film női főszereplője. A Gundel Művészeti -, Fonogram és a Cosmopolitan Nagydíjjal is elismert énekesnő nemzetközi karrierjében fontos állomások voltak az Al Di Meolával, Frank Londonnal és a világhírű barcelonai La Fura Dels Baus társulatával való fellépései, illetve első és azóta is egyetlen magyar énekesnőként megnyerte a Rovinjban megrendezésre került Fiatalok Eurovíziós Fesztiválja 1. helyét. 2014 februárjában Zorán duett-partnereként lépett fel a Budapest Sport Arénában, Melanie-t alakította az Elfújta a szél című musicalben a Budapesti Operett Színházban, játszik a Centrál Színházban, Állati Zenés ABC című gyerekeknek szóló koncertjével járja az országot.
 
Az ABC – dalt itt hallgathatjátok meg:  

pixel

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása