Fel

Csongor és Tünde története újra színpadon, ezúttal Székesfehérváron

honlap_750x440px_csongor-w750-h440-crop

Csongor és Tünde története újra színpadon, ezúttal Székesfehérváron

 

Vörösmarty egyik legfontosabb műve: bemutatták a Csongor és Tünde előadását Székesfehérváron!

 

Február 3-án mutatta be a Vörösmarty Színház a teátrum névadójának egyik legkiemelkedőbb művét, a Csongor és Tündét, a Kozák András Stúdióban. Az előadást Czukor Balázs rendezésében állították színpadra. 

 

cs_t_dsc_4745

 

A mindannyiunknak ismerős történet a Székesfehérvári színjátszás egyik alapköve: 1831-ben ebben a városban adták ki az alapművet. Amikor 1962-ben átadták a színház új épületét, a Csongor és Tünde volt a nyitó előadás, valamint a későbbi felújításokat követően is rendszerint Vörösmarty Mihály drámai költeményével nyitotta ki újra kapuit a teátrum. 2024-ben ismét színre kerül a tündérhoni történet, ezúttal a stúdióban. 

 

cs_t_dsc_5186

 

Czukor Balázs, rendező koncepciója szerint az igazi kapcsolódási pont az eredeti szöveg és modern világunk között az elvágyódás a megromlott világ elől, illetve a fantázia birodalmába való menekülés lehet. A két világ közötti párhuzamot az extravagáns dramaturgiai megoldások (Selmeczi Bea), a jelmezek (Szabados Luca), a díszlet (Jeli Luca), a mozgások (Krisztik Csaba), valamint a zene és vizuális hatások (Lelkes Borond) erősítik fel az előadás folyamán. 

A bolyongó és útkereső címszereplőket Sarádi Zsolt, a társulat színművésze, valamint Erdős Lili, egyetemi hallgató alakítják. A szerelmeseket akadályozó Mirígy szerepében Kerkay Rita játszik; Varga Mária a drámai Éj szerepét alakítja; Ballér Biankát Ilmaként, míg Kricsár Kamillt Balgaként láthatjuk a színpadon; Ledért Decsi Edit játssza; az Ördögök szerepében pedig Juhász Illés (Kurrah), Imre Krisztián (Duzzog) és Kelemen István (Berreh) játszik.

Az előadást ebben a hónapban még nyolc alkalommal láthatja a közönség. A produkcióról bővebben a színház weboldalán lehet tájékozódni: https://www.vorosmartyszinhaz.hu/repertoar/266-csongor-es-tunde

 

cs_t_dsc_5041

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása