Fel

Dózsa György, a nép fia – családi rockmusical

dozsa3

Dózsa György, a nép fia – családi rockmusical

 

Szabadtéri, lovas színházi előadás 8 alkalommal, szombatonként a Szigetszentmiklósi Sziget Színház, a Nemzeti Lovas Színház és a bikali Élménybirtok színészeinek és lovasainak előadásában.

Premier: 2014. július 5.

Helyszín: Puchner Kastélyszálló és Reneszánsz Élménybirtok-Bikal

dozsa2

A Dózsa György féle parasztfelkelés 500. évfordulójának tiszteletére a bikali Élménybirtok és a Szigetszentmiklósi Sziget Színház 2014. nyarán bemutatja a Dózsa György, a nép fia című családi rockmusicalt. A Szigetszentmiklósi Sziget Színház és a Nemzeti Lovas Színház céljául tűzte ki, hogy évről-évre magyar történelmi személyiségeket kelt életre a rockopera vagy a musical formájában. A tavalyi év nagy sikerére tekintettel (Mátyás, az igazságos) az új mű ősbemutatójának és első 8 előadásának az Élménybirtok ad otthont.

Zene: Mészáros László

Szöveg: Pintér Tibor

Rendező: Pintér Tibor

Koreográfus: ifj. Nádasdy András és Patuzzi Mónika

 

Az előadás rengeteg izgalmat, látványt és élményt tartogat a közönség számára, akik a Dél Dunántúlon egy újabb egyedülálló produkciónak lehetnek tanúi. Hősiesség, bátorság és lovagi erények keltik életre a történelem egy újabb nagy alakját. Dózsa György személyisége, parasztokból álló kaszákkal, kapákkal harcoló „katonái”, a táncosok színes forgataga lélegzetelállító show műsorral és látványos csatajelenetekkel ejtenek minket ámulatba. Küzdelem egy török basával, a család és a nép védelmezésének fontossága, egy a magyar nép hőseiről szóló megemlékezés kereteibe zárva. A történelem egy újabb részlete, melyben fülbemászó dallamok, kacagtató és csöppet sem vicces csatajelenetek váltják egymást. Egy kicsik és nagyok számára is üzenetet hordozó történet.

A produkciót 30 lovas szereplővel és 50 gyalogos szereplővel mutatjuk be júliusban; fergeteges látványelemekkel, pirotechnikával, nagy lovas csatákkal, lovagi tornákkal kápráztatjuk el a musicalt szerető közönséget.

dozsa3Dózsa György szerepében Pintér Tibor

 

Szereposztás:

Dózsa György – Pintér Tibor

Báthory – Buch Tibor

Dózsa Gergely – Balogh Máté / Bencze Sándor

Pap – Várfi Sándor

Dózsa György felesége – Békefi Viktória

Dózsa György fia – Bakos Attila

Ulászló király – Bencze Sándor / Balogh Máté

Bíboros – Kaszás Géza

Báthory Felesége – Lőrincz Andrea

Lovas futár – Mohácsi Márk

Török Szultán – Takaró Kristóf

Halálasszony – Papadimitriu Athina, Szabó Dorottya

 

A produkcióban részt vesznek még a Szigetszentmiklósi Sziget Színház musical stúdiósai és táncművészei, a Nemzeti Lovas Színház lovasai, valamit a bikali Élménybirtok színészei és lovasai.

 

Előadások:

2014. július 5., 12., 19., 26.

2014. augusztus 2., 9., 16., 23.

Kezdés minden alkalommal 20.00 órakor

 

Bővebb információk:

www.nemzetilovasszinhaz.hu

www.elmenybirtok.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása