Fel

Itt a nyár! Együnk, igyunk a szabadban!

picnic1

Itt a nyár! Együnk, igyunk a szabadban!

Hamarosan véget ér az iskolai év, a gyerekeknek beköszönt a szünidő és a szülők is kissé felszabadulnak az év közbeni szoros menetrend alól. Sajnos a legtöbb családban nincs annyi szabadság, mint amilyen hosszú a nyári szünet, de akár egy-egy vasárnapot, vagy hosszú hétvégét is kihasználhatunk egy kis családi piknikezésre.

picnic3

Egy kis kikapcsolódás

Mindenkinek jó program lesz, különösen a városlakók és az irodai dolgozók számára lehet jóleső változatosság egy kis szabadtéri kikapcsolódás. A kirándulással egybekötött, szabadban elköltött ebéd mindig nagyon tetszik a gyerekeknek. Nagy örömmel tölti el őket, hogy szokatlan helyszínen és módon fogyaszthatják el az otthonról hozott finomságokat.

picnic6

Meghitt báj

Igazuk is van, hiszen van valami meghitt bája a sörpadon és sörasztalon kockás abrosszal terített ebédnek, a fonott kosarakban felszolgált salátáknak, szendvicseknek és a csatos üvegekben otthonról hozott szörpöknek. Jó hangulatot teremthetnek az asztalra tett mezei virágok és a színes poharak is. Ha mindent bepakoltunk az autóba, irány az erdő-mező, mehetünk is piknikezni!

picnic2

Csak semmi romlandó

Ha elértük a kiszemelt úti célt, válasszunk egy lapos, naptól védett helyet, ide állítsuk az asztalunkat és a kinyitható székeket. Terítsük meg az asztalt kockás abrosszal, tegyük fel a tányérokat, poharakat és ha megéheztünk, kezdődhet a lakoma. Fontos, hogy ne könnyen romló ételeket vigyünk magunkkal, inkább szendvicseket, nyers salátákat és gyümölcsöket csomagoljunk.

picnic4

Családi program

Ha végeztünk a terítéssel nincs is más dolgunk, mint élvezni a közösen eltöltött napot. A gyerekek kedvükre játszhatnak a szabadban, focizhatnak, fára mászhatnak vagy tollaslabdázhatnak, míg a szülők olvashatnak kedvükre. Jó ötlet lehet egy családi társasjáték vagy kártya-party is. Ha pedig kellően megéheztünk, megszomjaztunk, terített asztal vár ránk a fák hűsítő árnyékában. Szép napot!

 

Forrás: http://www.teunneped.hu/cikkek/itt-nyar-egyunk-igyunk-szabadban

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása