Fel

Duplán ezer bocs

Duplán ezer bocs

Közel kétezer, kosztümös plüssmedve ad találkát a közönségnek egy hónapon át, „Mackófalván”. A kiállításon muzeális értékű játékokat és bocsokkal telepakolt interaktív vitrineket tekinthet meg a publikum, a vállalkozó kedvűek pedig mackót is dögönyözhetnek, avagy mézet kóstolhatnak.

 

Micitől Misáig

 

A legkülönfélébb plüssmedvék – köztük legendás és muzeális darabok -, illetve bocsokhoz, medvékhez  kötődő programok várják a látogatókat a négy héten keresztül nyitva tartó „Mackófalván”. Ott lesz egy kis filmvetítővel TV Maci, bemutatkozik Misa, az 1980-as olimpia legendás kabalája, s természetesen nem hiányozhat a játék mackók leghíresebb képviselője, Medvecki Medve – alias Mici mackó sem, aki több szerepkörben is felbukkan.

 

 

 

 

Életteli életképek

 

A kiállítás gerincét Méhész Ottóné magángyűjtő másfélezer, különböző méretű és más-más divat szerint öltöztetett plüssmacija alkotja. Ők különböző életképekben engednek betekintést a játékmedvék dolgos hétköznapjaiba – például autószerelő műhelyben, erdei kiránduláson, jegesmedvék téli elfoglaltságai közben, egy-egy interaktív vitrinben. Azaz, gombnyomásra az életkép „életre kel”, TV Maci mozijában változnak a vetített képek, felugranak a szurkoló mackók a sportpálya mellett, és így tovább. Az attrakciót a Rákóczifalváról érkező „vidéki rokonság” teszi teljessé, hiszen az ottani Macimúzeumból szintén számos, jellegzetes ruházatba – kuruc viseletbe, népviseletekbe – öltöztetett muzeális darab érkezik. Közöttük nem egy még dédapáink idejében, a múlt század első felében látta meg a napvilágot.

 

 

Medve kedvenc eledele

 

Miután nehéz is volna megállni, természetesen nemcsak szemlélődni lehet a helyszínen. A folyamatosan nyitva tartó Mackódögönyözőben százával várnak alkalmi játszótársa a mackók, akik közül bárki választhat magának kedvencet – persze csak helyben –, de ott kedvére játszhat vele. Az augusztus 28-29-ei családi hétvégén mézkóstolásra is lehetőség nyílik a Baldavári Méhészet jóvoltából, a Teddy Maci Kórházban mackódoktoroknak öltözött orvostanhallgatókkal pedig közösen gyógyíthatják a játékbocsokat a gyermekek. Lesz emellett arcfestés, kézműves foglalkoztató, és a rákóczifalvi Macimúzeum is szervez külön játszóházat. Emellett bárki kipróbálhatja a Nintendo Wii mackós konzoljátékait.

 

A Mackófalva kiállításnak a XI. kerületi Savoya Park ad otthont, melynek területén augusztus 27. és szeptember 26. között a kiállításon túl is minden a bocsokról szól majd. Érdemes figyelni az üzletek kirakatát, hiszen bárhol felbukkanhat egy-egy újabb játékmaci.

 

 

Nyulász Péter

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása