Fel

Egész nyáron gyerekprogramok várnak Csillebércen

csilleberc2

Egész nyáron gyerekprogramok várnak Csillebércen

A nagy sikerű júniusi megnyitó után júliusban teljes gőzzel üzemel a gyönyörűen felújított Csillebérci Szabadtéri Színház a régi úttörőtábor területén, a Normafa mellett.

 

Nem csak a felnőtt nézőkre gondoltak a szervezők, hiszen kiemelten fontos szerepet töltenek be a színház mindennapjaiban a kicsiknek szóló színházi darabok, interaktív kulturális programok. Jó hír, hogy a nyári melegre való tekintettel a gyerekeknek szóló előadások átkerültek reggel 9 órára, így még a nagy déli hőség előtt, kellemes környezetben élvezhetik a legkisebbek a nekik készült előadásokat.

 

Ki ne ismerné Lúdas Matyi történetét?

Matyi elindul, hogy szerencsét próbáljon szeretett libájával, Galibával a Döbrögi Vásárban. A gonosz uraság azonban elakarja tőle venni barátját. Amikor Matyi szembeszáll vele, 25 botütés lesz a „jutalma”. Ekkor megfogadja, hogy bosszút fog állni. Matyi Hosszú tanulás után visszatér Galibával, és ígéretéhez híven, háromszor adja vissza a kapott verést Döbröginek.

Hogy milyen ravasz és mulatságos módon, azt megtudhatjátok a meséből. A vidám interaktív mesejáték leginkább az 5-10 éveseknek szól és július 2-án, vasárnap délelőtt lesz látható.

 

csizmaskandur

 

Lúdas Matyi tanulságos története után Csizmás Kandúr kalandjait követhetik figyelemmel a Csillebérce látogató gyerekek, aki a klasszikus macskás történettel és annak megfontolandó üzenetével látogat el hozzánk:

Hans, az árva molnárlegény örököl egy csodakandúrt. Együtt megszerzik a hétmérföldet lépő csizmát és elindulnak, hogy valóra váltsák Hans álmait. Rengeteg kalandon, izgalmon keresztül,végül elérik céljukat: Hansból márki von Carabas lesz,feleségül veszi Nepomuk király lányát, Eufrozinát, és megkapja a gonosz varázsló, szörnyű Jakab kacsalábon forgó palotáját. Persze mindez nem sikerülne Csizmás Kandúr nélkül, aki végig tartja Hansban a hitet, miszerint soha nem szabad könnyen feladni az álmainkat.

 

De ezzel még nincs vége a szórakoztató, gyerekeknek szóló előadásoknak, hiszen a hónap második felében Óz a nagy varázsló is látható lesz.

A kansasi rónaság közepéről Dorkát és Toto kutyát a forgószél csodás vidékre repíti, a mumpicok országába. A jóságos Északi Boszorkánytól megtudja, hogy Smaragdvárosba kell eljutnia Ózhoz, a legnagyobb varázslóhoz, mert csak az ő segítségével juthat haza. A hosszú vándorút során Dorka igaz barátokra talál: a Madárijesztőre, a Bádog Favágóra és a Gyáva Oroszlánra. Számtalan kaland után elérkeznek Óz palotájába. A nagy varázsló megajándékozza a Madárijesztőt ésszel, a Bádogembert szívvel s a Gyáva Oroszlánt is bátorrá teszi. De Dorkát csak a jó Déli Boszorkány útmutatása segíti haza otthonába.

 

A sokak által ismert és kedvelt darabot minden korosztály együtt élvezheti július 23-án. Júliusban Ágacskával búcsúznak a gyerekprogramok. További információ, jegyárak, esőnap, megközelíthetőség a színház folyamatosan frissülő honlapján található: http://csilleberciszinhaz.hu/

 

csilleberc1

 

JÚLIUSI GYEREKPROGRAMOK

Csillebérci Szabadtéri Színház

1121 Budapest, Konkoly Thege M. út 21.

 

Lúdas Matyi: Július 2. 9:00 óra

A Csizmás Kandúr: Július 8. 9:00 óra

A Csizmás Kandúr: Július 9. 9:00 óra

A csodálatos tűzszerszám: Július 15. 9:00 óra

Óz, a nagy varázsló: Július 23. 9:00 óra

Ágacska: Július 29. 9:00 óra

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása