Fel

Elkészültek a Fél-perces-nóták angol változatai – Premier a mese.tv youtube csatornán!

Képernyőfotó 2020-05-22 - 11.30.20

Elkészültek a Fél-perces-nóták angol változatai – Premier a mese.tv youtube csatornán!

 

A már klasszikusnak mondható Fél-perces-nótáknak a mese.tv youtube csatornán immáron öt éve töretlen a sikere a legkisebb korosztály körében. Gryllus Vilmos dalait 2015 óta, mikor elindult a sorozat több ezren nézték meg. Most a sorozat új változata jelent meg, mégpedig angolul hallhatják a gyerekek a híres dalokat, összesen 11 kisfilmet nézhetnek meg a mese.tv youtube csatornán.

 

Az előző részekhez hasonlóan az új angol Fél-perces-nóták ugyanúgy a 2-6 éves gyerekeket szólítják meg. A mese.tv-n már a korábban megismert és megszeretett karakterek jelennek meg, csak most a dalok angolul hangzanak el. A Fél-perces-nóták új részei bemutatása kapcsán Gryllus Vilmos arról mesélt, hogy miképp készültek el a dalok angol változatai.

 

Képernyőfotó 2020-05-22 - 11.32.01

 

„Mikor lefordította Andy Rouse a dalokat, akkor már a kíváncsiság hajtott, hogy vajon a megszokott magyar dalok és rímek, hogyan fogják megállni a helyüket angolul. A dalok nagy többségét, amelyeket én énekelek magyarul azt Pintér Zsolt énekelte el, aki a Ferenczi György és a Rackajam zenésze. Ő Amerikában tanult, kiváló a kiejtése, s emellett nagyszerű zenész is. A gyerekhangoknál Matthew Atkins segített, aki a Kodály Zoltán Ének-zenek Általános Iskola hatodik osztályos tanulója, s már évek óta együtt énekelek vele, de még a lányom Alma is énekelt egy-egy dalban.

Sok kritikai észrevételt kaptam Matthitől is a munka során, aki az apukájával beszélte át, hogy egy-egy dalnál a szöveg miképp lehetne még autentikusabb. A közös éneklés, a dalok összerakása már viszonylag gyors volt, s természetesen én is énekelek az új változatokban, egy-egy dalnál az én hangomat is hallhatják a gyerekek.“

 

Képernyőfotó 2020-05-22 - 11.30.50

 

Tizenegy új dalt láthatnak most a nézők a mese.tv youtube csatornán, amelyeknek a világa a korábbi animációkhoz képest semmit sem változtak. Letisztult képi formák, erőteljes színek, játékos megoldások, szellemes rajzok jellemzik a Fél-perces-nótákat.

Így segítve a legkisebb korosztályt, hogy félpercben is megismerjék az Gryllus Vilmos dalait, ezúttal most angolul.

S, hogy kiknek ajánljuk a dalokat? Elsősorban azoknak, akik most kezdenek angolul tanulni, s főleg azoknak a kisgyerekeknek, akik kétnyelvűek, azaz a második anyanyelvük az angol.

 

A dalokat itt nézhetitek meg: Mese.tv youtube csatorna Half Time song lejátszási lista 

https://www.youtube.com/watch?v=262lv_PmJU8&list=PLL8Jb98F33TEKCmOMZxEAv67BM5f1oOoP

 

 

 

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása