Fel

Megjelent Kiss Ottó új mesekönyve – A piros tengeralattjáró

Almasy Katinak - borito -

Megjelent Kiss Ottó új mesekönyve – A piros tengeralattjáró

 

     A piros tengeralattjáró egy varázslatos könyv bálnákról, jegesmedvékről, tengerről és óceánról, eszkimókról, barátságról, múltról, kitartásról és még sok minden másról.

Luca egy napon barátja, Dominik szobájában fölfedez egy kis játék tengeralattjárót, aztán közli szüleivel: ő is épp ilyet szeretne, csak igazit, amivel majd nagy utazásokat tehet, ugyanúgy, mint egykor tengerész dédapja.

 

Almasy Katinak - palacsintasutes

 

A helyzet először reménytelennek tűnik, hisz Luca számára kiderül, hogy sem beszerezni, sem építeni nem lehet igazi tengeralattjárót, s még a dédapja régi képének hátoldalán olvasható varázsigék sem működnek, Turbó mama és Beton tata segítségével mégiscsak elkészül a Sün névre keresztelt tengeralattjáró. Már csak egy kis szuperbeton, némi küzdelem és furfang kell, hogy a két gyerek nagyszülői kísérettel nekivághasson a világ kalandokkal teli meghódításának. Luca magával viszi kedvenc plüsskutyáját, Pamacsot is, sőt egy potyautas is a társasággal tart, az élő, eleven és torkos Cicuskám. Az út legyőzendő akadályai és megpróbáltatásai során Luca fokozatosan ráébred, hogy sok mindent nem tud megoldani egyedül, érdemes együttműködnie a többiekkel. Hőseink elérik a tengert, megismerkednek a víz alatti csodálatos világgal, aztán egy váratlan fordulat nyomán világossá válik előttük, hogy nem ez volt az út vége: Luca dédapjának varázsigéi mégiscsak működnek, csak eddig nem jól és nem jó helyen használták. Így egy bálna segítségével eljutnak egészen Grönlandig, ahol a dédapát, a bátor hajóst és a bálnák megmentőjét határtalan tisztelet övezi. Luca és egy Inuit nevű eszkimó kislány között barátság szövődik, Turbó mama megtanítja palacsintát sütni az eszkimókat, Beton tata iglut épít, s még Cicuskám szívét is meghódítja egy eszkimó kandúr.

Kívánhat-e egy kalandvágyó, nagy képzelőerővel megáldott, ősei múltja után kutató kislány ennél többet? A nagy utazást boldog hazatérés zárja, s az a tapasztalat, hogy a jó varázslatok nem csupán a mesékben léteznek.

 

Almasy Katinak -tenger alatt

 

A József Attila-díjas Kiss Ottó közel százötven oldalas története az óvodáskorúak számára is élvezetes olvasmány. Rövid, jól követhető, izgalmas részekből áll és Orosz Annabella mesés rajzai kísérik.

 

A könyv itt rendelhető meg. https://www.lira.hu/hu/konyv/szepirodalom/gyerekirodalom/mesek/a-piros-tengeralattjaro#bovebb_ismerteto

 

 

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása