Fel

Alma és Hagyma kalandjai folytatódnak a Cartoon Network csatornán

Apple_Onion_007_titlecard

Alma és Hagyma kalandjai folytatódnak a Cartoon Network csatornán

Alma és a Hagyma két jó barát, a Cartoon Network Alma & Hagyma című rajzfilmsorozatának két névadó figurája. A limitált számú epizódból álló sorozat új epizódjai Magyarországon június 29-től láthatók. A vadonatúj szórakoztató sorozat, amely a Cartoon Network Művészeti Programjának keretében készült, a vidéki otthonukból a nagyvárosba költözött barátok kalandjait mutatja be.

 

Alma ellenállhatatlan lelkesedése, Hagyma különös képzelőereje vidám kalamajkákba keveri a barátokat, szemüvegükön keresztül sajátos megvilágításban láthatjuk a nagyvárosi modern életet. Alma és Hagyma számára a városi élet egy új világ, a városlakók számára pedig ők jelentik az újdonságot. Ismeretlennek, zavarba ejtőnek találják a várost, de töretlen lelkesedésükkel, és antropomorf ételfigura barátaikkal, mint Hotdog, Citromcsepp, Palacsinta és sokan mások, az örökké nyüzsgő és örök optimista Alma és Hagyma számtalan kalandot él át.

 

Apple_and_Onion_Episode_3_Still

 

Alma & Hagyma alkotója az egyiptomi születésű, Angliában nevelkedett George Gendi, a Cartoon Network Studios vezető művésze. Csakúgy, mint az Emmy-díjas, a kritikusok által elismert “Túl a kerítésen” vagy az “Királyok hétköznapjai” mini sorozatok, az Alma & Hagyma is hamar bekerült a Cartoon Network Művészeti Programjába. A limitált számú epizódból álló sorozat színes ételuniverzumában kalandozva ismerhetjük meg a két figurát, a komikus helyzeteket, a fülbemászó dalokat.

 

 

Apple_and_Onion_Episode_1_Still

George Gendi, az Alma & Hagyma alkotója

 

Az új sorozat, amely a Cartoon Network Művészeti Programjának részeként jött létre, Alma és Hagyma, a szülővárosát elhagyó és a nagyvárosi forgatagba költözött két jó barát kalandjait követi nyomon. George Gendi, a rajzfilm alkotója Egyiptomban született és Angliában nőtt fel, rajzfilmes első lépéseit a bátyja által írt hóbortos, gyerekeknek írt színdarabjai ihlették.

 

Gendi kitüntetéssel végezte el 2004-ben a Kingston University Illusztráció és Animáció szakát. Tanulmányait folytatta, 2006-ban a Royal College of Art Animációs szakán szerzett diplomát. Gendi 2009-ben kezdett el dolgozni a Cartoon Network forgatókönyvíró csapatával, amikor is felkérést kapott az azóta már Emmy-díjat nyert Gumball varázslatos világa című rajzfilmsorozat első szériájának tervezésére.

 

 

A két főszereplő

apple

 

Alma

Alma egy melegszívű, impulzív és érzelmileg ingatag karakter. Inkább az érzelmei, mint az értelme vezérlik, szíve nyitott könyv. Képtelen a semmittevésre, az egyhelyben ücsörgésre, mindig kész az újabb és újabb kalandokra, amelybe végtelen energiáit öli. Kalandjai gyakran mindenki számára balul sülnek el, de sajátos, optimista világlátása okán észre sem veszi az okozott felfordulást. Alma utálja, ha kihasználják, s ha elhibáz valamit mérges és csalódott lesz.

 

 

Hagyma

Hagyma egy újhagyma, Alma legjobb barátja. Mielőtt Almával találkozott volna félénk volt, senkivel nem állt szóba. Lassan azonban megnyílt, és Alma nagyon viccesnek találta furcsa kis ötleteit, segített neki kibújni csigaházából. Hagyma érzékenyebb, mint Alma és kissé kockafejű. Meglehetősen bizonytalan idegenek társaságában, és egyáltalán nem lepődik meg azon, ha valami nem sikerül; egészen összetörik. Introvertált és bizonytalan, Hagyma egyáltalán nem látja magárban a jót. De ha nyugodt és kiegyensúlyozott, akkor brillírozik. Abszurd logikája akaratlanul is vicces. Bár a magabiztosságából könnyű kibillenteni, Alma törődik vele és pont úgy szereti, amilyen. Általában követi Almát az őrült terveiben, még akkor is, ha kivitelezhetetlennek tartja, mert egyszerűen nem tud nemet mondani legjobb barátjának.

 

Almás pite egyszerűen – ha kedvetek van megsütni, fogadjátok szeretettel a hozzávalókat:

 

 

 

Hozzávalók / 6 adag

Elkészítés

Egy csészében az élesztőt kevés tejben kis cukorral kikeverjük, és a liszt közepébe öntjük. A hozzávalókat jól összegyúrjuk annyi tejföllel, amennyit a tészta felvesz. Ne legyen kemény a tészta!

  1. Az almát lereszeljük, hagyni kell állni, hogy levet engedjen. Utána ízesítjük cukorral, fahéjjal.
  2. 1 éjszakára (de legalább néhány órára) hűtőbe kell tenni. A tésztát kettévesszük, kinyújtjuk, megszórjuk kevés darált dióval vagy zsemlemorzsával, rá az alma (vagy bármilyen gyümölcs), majd ismét tészta.
  3. Tetejét megkenjük tojásfehérjével. Fél órán át sütjük (én légkeveréssel, 180 fokon szoktam).
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása