Fel

Elszabadult tigris a Balatonnál

Elszabadult tigris a Balatonnál

Hat héten át tartó mesés nyereményjáték indult iskolásoknak „hat varázsalmáért”, az egyszervolt.hu oldalon. A Szupererő: hat alma című mesés történetet főszereplője egy különleges tigris, aki egy véletlen folytán „elveszett” valahol a Balaton közelében. Ám nem egy elveszett fickóról van szó, így felveszi a harcot egy gonosz professzorral, hogy megóvja a varázslatos almáskertet. A kedves és izgalmas történethez ügyességi és logikai játékok, valamint okosító kvízfeladatok kapcsolódnak. A játék végén pedig egy igazán vonzó nyeremény várja a játékosokat: osztálykirándulást nyerhetnek a Balatonra!

 

A tudás almája

 

A kalandos mesejáték a szórakoztatás és a vonzó nyeremény mellett valódi tudást is ad a játékosoknak. A hathetes játékfolyam minden napjához tartozik egy „okosító” kvízfeladat is, melyekből olyan dolgokat tudhatnak meg a játékosok, mint például, hogy az alma növény mely virágok rokona? Tulipán, rózsa, vagy szegfű?

 

 

 

 

A nyeremény: osztálykirándulás a Balatonra

 

Az internetes játék elsősorban az 1-4. osztályosokat célozza, így a játékos „erőpróba” egy mesés kerettörténetbe ágyazódik. Ám a kisdiákok – s a pedagógusok – számára különösen vonzó lehet a játék nyereménye is, ami nem más, mint egy osztálykirándulás a Balatonra, ahol a „kötelező” strandolás mellett egy gyárlátogatás során megnézhetik, hogyan készülnek a Sió gyümölcslevek.

 

 

Senki sem marad le!

 

A Szupererő: hat alma játék június 11-ig tart, és a www.egyszervolt.hu/vitatigris oldalon érhető el. Lényege, hogy be kell gyűjteni a különleges képességeket megtestesítő hat varázsalmát. Ehhez minden nap kell egy keveset játszani, ám semmiképpen sem cél, hogy parttalanná váljék a számítógéppel töltött idő. Éppen ezért egy nap csak egy kvízt kell megoldani, és egyszer kell teljesíteni a számítógépes játékot. Ráadásul az sem jelenthet gondot, ha egy-egy nap kimarad, mert mindezt pótolni is lehet. Így pedig azok számára is nyílt a küzdelem, akik esetleg később kapcsolódnak a játékba, hiszen ők is felzárkózhatnak a többiekhez. Így remélhető, hogy minél több kisiskolás szerzi meg a szupererő hat varázsalmáját, s ezzel nem csupán a gyümölcsöskertet sikerül megóvni, hanem minden játékos egy kicsivel okosabb is lesz.

 

 

 

nyp

 

 


Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása