Fel

Erdélyben az Okos Doboz

?????????????????????????????

Erdélyben az Okos Doboz

 

Az Egyszervolt.hu kiemelt céljai között szerepel a határon túli, magyar nyelvű területeken folyó oktatás támogatása. Így jutott el határon túlra – elsőként Erdélybe -,  az Okos Doboz digitális feladatgyűjtemény, a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Kézdivásárhelyi Tagozatára.

Leendő pedagógusok tanulnak

A „legkeletibb magyar városban”, a Budapesttől mintegy 750 km-re található Kézdivásárhelyen (Târgu Secuiesc), a  Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézetének Kézdivásárhelyi Tagozatán hároméves, osztatlan képzés keretében óvópedagógus és tanítói diplomát szerezhetnek az erdélyi fiatalok. Később ők alkotják majd az óvodai és általános iskolai, magyar nyelven történő oktatás-nevelés pedagógus-bázisát. Ezért igen fontos, hogy megismerkedjenek a színvonalas, jól használható, egyéni fejlesztésben, differenciált munkában is alkalmazható digitális tananyagokkal is. Erre igen nagy igény mutatkozik az utóbbi években a pedagógusok, hallgatók, egyetemi oktatók részéről.

 ?????????????????????????????

Okos Doboz a katedrán

Ezt az igényt kiszolgálva az Egyszervolt.hu kihelyezett bemutatót és képzést tartott Kézdivásárhelyen. Dr. Lénárd András, az Okos Doboz egyik fejlesztője mutatta be mintegy 50 tanító, óvópedagógus, egyetemi hallgató és oktató jelenlétében a megújult és kibővített Okos Dobozt. A bemutató megkoronázásaként  –  a támogató Egyszervolt. hu megbízottjaként – , ünnepélyes keretek között átadta az új fejlesztésű Okos Doboz digitális feladatgyűjtemény offline (CD-ROM) változatának egy példányát a pedagógusokat képző intézmény vezetőjének,Dr. Kovács Katalin Ildikónak.

Bázisiskola a határon túl

Az adomány célja elsősorban az, hogy a Kézdivásárhelyi Tagozaton tanuló hallgatók bepillantást nyerjenek a digitális pedagógia eszközrendszerébe, s ők maguk – valamint a kis tanítványaik – rutinos digitális tananyag- és taneszköz felhasználókká váljanak. Ezáltal létrejött az első, határon túli Egyszervolt.hu Bázisiskola – a Babeş-Bolyai Tudományegyetem Pedagógia és Alkalmazott Didaktika Intézetének Kézdivásárhelyi Tagozatán. Az új bázisintézmény célja, hogy az Okos Doboz feladatgyűjteménnyel megismertesse a tagozat hallgatóit, valamint a környékbeli tanítókat és óvópedagógusokat.

 – vgy –

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása