Fel

4 millió gyermek veszélyben a Fülöp-szigeteken!

unicef-kiem

4 millió gyermek veszélyben a Fülöp-szigeteken!

Alig pár nap telt el azóta, hogy egy sosem látott erősségű tájfun végigsöpört a Fülöp-szigeteken. A tomboló szélvihar 313 km/órás sebességgel és 378 km/órás széllökésekkel csapott le a szigetekre és tette a földdel egyenlővé az egész partvidéket. A szélvészt túlélő otthonokat a vihar következtében kialakult árvíz mosta el. A tájfun okozta károkat fokozza, hogy alig három héttel korábban egy 7,2 erősségű földrengés rázta meg a szigetnek ugyanezt a részét.

unicef2

4 millió gyermek veszélyben

Az UNICEF által ismert adatok szerint a vihar által letarolt területeteken megközelítőleg 4 millió gyermek él. Közöttük sokan most szüleiket, családtagjaikat vesztették el, vagy maguk váltak áldozattá. Azoknak a gyermekeknek, akik túlélték ezeket a szörnyűségeket, a tiszta ivóvíz, az élelmiszer, és a fertőzés elleni gyógyszerek most magát az életet jelentik.
Egy ekkora természeti katasztrófa után biztonságos, tiszta ivóvizet találni szinte lehetetlen. Pedig e nélkül a gyermekek azt fogják meginni, amit találnak, függetlenül attól mennyire szennyezett vagy fertőzött az víz. Ez pedig hasmenéshez, betegségekhez majd halálhoz vezethet, ha nem kapnak megfelelő segítséget.

unicef-slider

Segítsen az UNICEF közreműködésével!

Az UNICEF legfontosabb feladata katasztrófa helyzetekben a gyermekek és családjaik számára az életmentő segítségnyújtás. A legszükségesebb gyógyszerek, élelmiszer és ivóvíz biztosítása, valamint az alapvető higiéniai feltételek megteremtése.

Segítsen! http://segitekunicef.hu/

Amennyiben banki átutalással szeretne segíteni a rászorulókon, támogatását az alábbi számlaszámra várja az UNICEF:  OTP 11705008-29913358-00000000

A közlemény rovatba írja be: Fülöp-szigetek

 

 – nyp –

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása