Fel

Erre figyelj a karácsonyi ajándékok csomagolásánál

ajandek4

Erre figyelj a karácsonyi ajándékok csomagolásánál

 

A karácsonyi ajándék csomagolásnak lehetnek bosszantó pillanatai, melyeket kikerülve sok időt és energiát spórolhatunk meg magunknak. Nézzük mik ezek a pillérek!

pixel

pixel

ajandek3

Csomagolópapír

 

Az ember azt gondolja, hogy egy jól kiválasztott papírból kell sokat venni, azzal mindent becsomagolni, majd kis kártyákra ráírni, hogy melyik kié. Az ötlet maga jó, de mikor ott állunk X egyforma mintájú papírba csomagolt ajándékkal, melyeknek csak a formája és/vagy mérete különbözik, akkor azért nehéz lehet eldönteni, melyik kié.

 

ajandek2

Tipp: Vegyünk többféle csomagolópapírt, mindegyikből kevesebbet, s csomagoljuk őket valamilyen rendszer szerint. Például a nagyiék kapják az egyikbe, a nővéremék a másikba, a szüleim a harmadikba, a párom a negyedikbe és így tovább. Egyébként nagyon jól is mutat ha ilyen szépen vannak szeparálva az ajándékok, más felől pedig nekünk is segítség tud lenni.

 

Így lesz egy forintból öt forint, avagy mi a pénztárca szabály?

 

Sokan kapnak/vesznek karácsonykor pénztárcát ajándékba, de nem mindenki tudja, hogy milyen babona kapcsolódik az ajándékba kapott pénztárcákkal kapcsolatban. A hagyományos vélemény úgy szól, hogy pénztárcát sosem adunk át üresen, valamennyi pénznek mindig kell benne lennie, különben örökre üres marad.

 

ajandek

Persze ez nem azt jelenti, hogy egy vagyont kell belepakolni, szokás szerint egy 1Ft-os tesznek bele, ám ez manapság már nincs, így 5Ft-os kerülhet bele helyette.

 

Árcímke és jótállási jegy

 

Mindenki tudja, de a nagy rohanásban elfelejtkezhetünk róla. Az ajándékokon soha ne hagyjuk rajta az árcímkét. Egyrészt illetlenség, másrészt nekünk is nagyon kellemetlen tud lenni, ha valaki ezt szóvá teszi. Ha mégis így járunk, akkor sem történik akkora baj, hiszen nem az ajándék értéke a fontos, de ettől függetlenül törekedjünk arra, hogy ne felejtsük ott. Sok ajándék esetén a jótállási jegy maga a számla. Az ember gondolkodás nélkül benne hagyja a csomagban a számlát, hiszen ez a garancia is, ha valami baj történne. Ne tegyük, inkább gyűjtsük a saját jótállási jegyeink között az ajándékokhoz járó garanciákat is, így csak akkor kerül majd elő, ha tényleg szükség van rá.

 

ajandek4

Tipp: Ha könnyen lekaparható, akkor szedd le a körmöddel, ha nem, akkor használj hozzá borotvapengét vagy sniccert, esetleg sötét alkoholos filccel húzd át az árat egy vonallal.

 

Forrás: kicsisziv.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása