Fel

Fejlesztő játék kifejezetten a legkisebbeknek

diplo-2

Fejlesztő játék kifejezetten a legkisebbeknek

pixel

Nagyon fontos, hogy megfelelő játékokat válasszunk gyermekeinknek, hiszen fejlesztő játékokkal elősegíthetjük, hogy könnyeden és mégis hatékonyan sajátítsák el a koruknak megfelelő tudást, illetve világgal kapcsolatos ismereteik is bővüljenek. Legfőképpen rajtunk múlik, hogy mivel-hogyan ismerkednek meg legelőször, hiszen kiskorukban a család elsődleges referenciacsoportjuk, így ebben az időszakban tudunk mások befolyásolása nélkül tudást átadni nekik. Mindemellett minél játékosabban tanítjuk a kicsiket, annál nagyobb kedvvel fognak majd a későbbiekben is tanulni és belekezdeni az iskolai évekbe.

pixel

pixel

duplo1

Már a legkisebbek is rajonganak az építésért, attól függetlenül, hogy fiúkról vagy lányokról van szó. A LEGO® DUPLO® készletek kifejezetten a kis építőmesterek számára készültek, azért, hogy bevezessék őket az építés világába és bátorítsák őket fantáziájuk és kreativitásuk használatában.  Az építőkészletek rengeteg örömöt és sikerélményt szereznek az apróságoknak, hiszen kifejezetten életkori sajátosságaiknak megfelelően lettek kialakítva, szerepjátékra alkalmas témákat dolgoznak fel, illetve megismerkedtetik őket a számok, a formák és a színek világával is. A játék mellett fejlődik a kicsik logikája, képzelőereje, kitartása, kreativitása, problémamegoldó készsége, kombinatív és motorikus készsége is, ezzel elősegítve azt, hogy később is dinamikusan tudjanak tanulni és fejlődni.

duplo3

A hagyományosnál kétszer nagyobb LEGO elemek lehetővé teszik, hogy a csöppségek már másfél éves kortól tökéletes biztonságban játszhassanak, illetve garantálják a sikerélményt is. A LEGO DUPLO készletek nagyszerűen ösztönöznek a szerepjátékra is, amely kifejezetten fontos a gyermekek fejlődésében. A szerepjáték segít a kicsiknek bizonyos szituációk és élethelyzetek feldolgozásában, illetve játék közben megtanulják kifejezni érzelmeiket is. A tervezők a legkisebbek érdeklődési körét veszik figyelembe a játékok megálmodásakor, így nagy népszerűségnek örvendenek a hétköznapi témájú készletek (rendőrség, farm, állatkert, stb.), de a különböző fantáziavilágok kedvelőinek készülnek Disney mesefilmek ihlette és lovagi világba visszarepítő szettek, illetve alapelemekből álló készletek is. Akármelyiket választjuk, biztosak lehetünk benne, hogy a piciket rengeteg építéssel és vidám játékkal teli órával ajándékozzuk meg!

duplo4

Kevesen tudják, hogy a világon egyedül a nyíregyházi LEGO gyárban készülnek LEGO DUPLO elemek, így a Föld valamennyi pontján, Magyarországon gyártott kockákkal játszanak a gyermekek. A gyár 5 millió LEGO DUPLO elemet gyárt naponta,  ami több tízezer készletnek felel meg, mindemellett a keletkezett műanyagfelesleg 98%-át újra is hasznosítják, mivel a cégcsoport nagy figyelmet szentel a környezettudatos működésnek. Ha a naponta elkészülő 5 millió LEGO DUPLO elemet egymásra helyeznénk, egy 96 km magas, abban az esetben, ha egymás mellé, egy 160 km hosszú „kockasort” kapnánk, ami több mint a Budapest és Eger között lévő távolság.

 

További információkért látogass el a www.DUPLOvilag.hu weboldalra!

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása