Fel

Karácsonyi ajánlatok az egyszervolt.hu oldalán

Karácsonyi ajánlatok az egyszervolt.hu oldalán

Karácsony közeledtével új tartalmakat találhattok az egyszervolt.hu oldalán, meglepetések, ajándékok és természetesen sok-sok új mese, dal várja a látogatókat.

 Adventi naptár

Igaz már nem sokat kell aludni, hogy karácsonyeste legyen, de addig is érdemes nyitogatni az egyszervolt.hu adventi naptárát. Mi nem csokoládét rejtettünk el nektek, hanem minden napra egy-egy kis mesét, dalt, verset, animációt, és új műhelyfoglalkozásokat. A kis angyalkával jelölt naptárban a mindennapi meglepetések mellett, állandó kvízjátékot is találhattok, amelyek megoldása után értékes nyereményeket sorsolunk ki. Ha pedig valamilyen különleges kívánságod van, akkor most írd meg nekünk, mert a kívánságládában már gyülekeznek a kérések, amelyeket még december 31-ig elküldhetsz.

http://egyszervolt.hu/advent/2012/

 Egyszervolt Stúdió

A tavaly elindított Egyszervolt Stúdió alkotásai már egész évben színesítették oldalunkat. Az Egyszervolt a Magyar Gyermekkultúráért Közhasznú Alapítvány programjában négy iskola tanulói és két óvoda óvodásai vettek részt. Dráma és kézműves szakkörök munkái kerültek ki az oldalra, új mesék, animációk készültek el, s a műhely rovatban is olyan alkotások kaptak helyet, amelyek mind-mind a tanárok és diákok közös gondolkodását, alkotás szeretetét tükrözi.

A dráma program tematikája kapcsolódott az intézmények nevelési/oktatási programjához, illetve a Nemzeti Alaptanterv követelményeihez kiegészítve a kortárs gyerekirodalom gyöngyszemeivel. A drámaszakkörben egy-egy érdekes és különleges irodalmi művel ismerkedtek meg a gyerekek, vagy éppen ezek szereplőjeként, főszereplőjeként mutatkozhattak be.

A kézműves program tematikájában a művészetek iránt érdeklődő, festeni, rajzolni, kézműveskedni szerető gyerekek kaptak lehetőséget arra, hogy elképzeléseiket – önállóan – megvalósíthassák. Így várhatóan nyitottabbak lesznek a külvilágra, befogadóbbá válnak a művészetekkel szemben, jobban elfogadják a másságot. A bemutatott művek tanúsága szerint fejlődött a kézügyességük, a kitartásuk, igényességük saját munkájukkal szemben.

Az alkotásokat a Műhely, Animáció és Versek rovatban keresd!

 

 Karácsonyi hangulatban

A karácsonyi készülődésben, az otthoni nyüzsgésben kis nyugalmat adhat a dalok rovatunk új dala, ahol Bizek Emi legújabb lemezéről hallgathattok meg egy kis ízelítőt. A lemez, „Álomszép – zene babáknak és mamáknak” c. már a negyedik a sorban, s híre már a határokon túlra is eljutott, eddig 10 külföldi országban adták ki.

http://egyszervolt.hu/dal/alomszep-altatodalok.html

 

Szintén a dalok rovatban hallgathattok meg Szalóki Ági új, karácsonyi lemezéről két dalt, Hadd zengjen énekszó, és Újesztendő vígságszerző c. művek. Szalóki Ági első alkalommal fűzi csokorba kedvenc karácsonyi dalait. Hetedik lemezén klasszikus templomi és magyar népi karácsonyi énekek szólalnak meg az énekesnő és jazz – zenésztársai tolmácsolásában. Az egész családot megszólító, meghitt hangulatú zene, igazi ünnepre hangoló.

Az animáció rovatba is új tartalom került, amelynek különlegessége, hogy egyik nézőnk készítette. Gyerekeinek rajzolt kedves karácsonyi történetet, amelyhez animációt is készített. Kovács Csatlós Zsófia meséjét az animáció rovatban nézhetitek meg.

http://egyszervolt.hu/anim/itt-a-karacsony.html

Az Alma együttes új videóját pedig azoknak ajánljuk, akik már nagyon unják a „Hull a pelyhest”, „Nagyszakállút”, inkább valami újra, frissre vágynak. A „Táncol a télapó” dal egy véletlen szüleménye, amelyben egy rosszcsont kisfiú, Palkó küzdelmét mutatja be, aki mindent megtesz, hogy egy nap alatt jóvátegye az egész évben elkövetett csintalanságokat. A dalt a mese.tv-n hallgathatod meg.

 

AK

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása