Fel

Új diafilmek és Macskássy-klasszikusok a vásznon

00001_271x163_normal

Új diafilmek és Macskássy-klasszikusok a vásznon

Új diafilmeket és mesefilm-klasszikusokat is láthat a közönség az Örökmozgó moziban. Novemberben egy, decemberben pedig két alkalommal várja a rajz- és diafilmet szerető gyerekeket és felnőtteket a filmszínházat üzemeltető Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet (MaNDA).

Az első alkalommal – november 24-én szombaton 16 órától – a legnépszerűbb kortárs meseírók alkotásaiból készült vadonatúj diafilmeket is vetítenek. A programban szerepel például Bartos Erika a Biciklitúra a Pipitér-szigetre; Berg Judit – Agócs Írisz: a Maszat a tanyán című meséje mellett Gilicze Gergő: A mókus, a malac, a medve és a pöfeteg (kép a címoldalon); valamint A király macskája című film is, és levetítik a 3D-ben készült Farkastanya című diafilmet is!

Maszat a tanyán

December 8-án a téli ünnepkör hagyományait felelevenítő mesékkel készülnek a szervezők: levetítik többek között a Télapó és az Ezüstmackó, a Mazsola és a Hóember című meséket, valamint a Diótörőt is.

Farkastanya

A sorozat december 29-i programjában a 100 éve született mesefilm rajzoló, Macskássy Gyula munkásságának szentelik a délutánt. Vetítik egyebek mellett a Kutyakötelesség, A telhetetlen méhecske, a Két bors ökröcske, valamint Az egér és az oroszlán című alkotásokat is.

Két bors ökröcske

 

(MTI)

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása