Fel

Fekete és fehér billentyűk játéka a Müpában

00001

Fekete és fehér billentyűk játéka a Müpában

Újabb állomásához érkezett a Müpa hangszerbemutató sorozata. Április 20-án a szintetizátor működésével ismerkedhetnek meg a gyerekek, és egy többszörös arany- és platinalemezes producer segítségével még zenét is szerezhetnek.

A Hang-szer-szám a Müpa gyerekeknek szóló sorozata, ahol a főszereplők nem az emberek, hanem a zene szerszámai. Titkaikat minden alkalommal szakértő muzsikusok fedik fel, akik a hangszerek mellett a 6-12 éves gyermekek nyelvét is ismerik. Április 20-án a kicsik kalauza Faltay Csaba lesz, számos film és reklám dallamvilágának megteremtője, együttesek zenei producere, aki olyan színdarabokhoz is szerzett már zenét, mint a Pán Péter vagy a Bogármese. Így biztosak lehetünk abban, hogy mesés dallamok fognak megszólalni a hangszerfelfedezés közben.

A program főszereplője pedig egy olyan hangszer lesz, amelyhez már nem elég pusztán az ember, hanem szükség van egy kicsi berendezésre is, amely elektronikus rezgésekből alkotja meg a zenei hangokat és más zörejeket. Ennek a kis szerkentyűnek köszönheti a szintetizátor, hogy szinte végtelen számú hangot, hangzatot, effektet és zörejt képes előállítani. Nem véletlen tehát, hogy az elektronikus zene alaphangszere lett.

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása