Fel

Felfújt szúnyoggal a világ tetejére

1310855838_11

Felfújt szúnyoggal a világ tetejére

 

Lufihajtogató világbajnoki címet szerzett az Egyesült Államokban rendezett versenyen Dömötör Zsolt. A sümegi fiatalember 23 nemzet 330 léggömbszobrásza közül bizonyult a legjobbnak.

 

Az újdonsült világbajnok, Dömötör Zsolt a távirati irodának nyilatkozott sikeréről. Mint mondta: már tizenhat éve foglalkozik lufihajtogatással. A világversenyre az interneten kellett elküldeni a munkáiról készített fotókat.

00001_271x163_normal

Bronzérem sünivel

 

A sümegi versenyző több léggömbből hajtogatott szúnyogfigurájával utasította maga mögé hat kontinens hajtogatóit. A világversenyt a megelőző évben Belgiumban rendezték meg, s Dömötör Zsolt már akkor is felállhatott a képzeletbeli dobogó harmadik fokára. Azt az eredményt egy -mindössze egyetlen lufiból hajtogatott- sünivel érte el.

Szőlőtől a répán át a ruhakölteményekig

 

Dömötör Zsolt bármit meghajtogat lufiból, amit kérnek tőle. Ha az a kérés érkezik, divatbemutatókra felöltözteti a modelleket, ha kell, művészportrékat készít, vagy ismert mesefigurákat formáz meg lufiból. Ebből is látszik, hogy az eredetileg gyermekek szórakoztatására kitalált lufihajtogatás közönsége ma már nem kötődik életkorhoz. A magyar világbajnok nemrég egy születésnapra készített dekorációt. Az nyolcvan éves ember hobbikertész, így a szülinapi nyolcas és nullás számot formázó lufikban még répa és szőlő is volt.

 

-nyp-

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása