Fel

Fiús anyukák 20 pontja

fiú

Fiús anyukák 20 pontja

Ha fiús anyuka vagy, komoly kihívással nézel szembe, a fiadból egyszerre kell udvarias, kedves úriembert, másfelől egy életrevaló, a jéghátán is megélő zsiványt faragnod. Közben persze könnyes a szemed egy anyák napi köszöntő hallatán és mérgelődsz, ha verekszik. Pedig ez mind kell, játssz Vele, szeresd és fiús anyukaként a következő 20 dolgot mindenképp tanítsd meg neki,  próbáljátok ki, imádni fogjátok:

 1. Esőben tócsaugrás, majd levezetésként csigaszedés és csigaverseny
 2. Engedd, hogy a kocsi vezetőülésébe üljön az öledbe, dudáljon, “vész villogjon” és tekerje a kormányt
 3. Játsszatok a nappaliban háborúsat, hajtogassatok sok papírrepülőt, bombázzatok és mérjétek le a leghosszabb repülési távolságot! Légy gyerek és harcolj! Vedd komolyan!little-boy-1470898_960_720
 4. Vidám szülinap a barátokkal, számháborúval, célba rúgással, zsákba futással
 5. Vidd el íjászkodni, lásson katonákat, hagyományőrzőket, engedd, hogy megsimogassa a lovakat és megtanuljon ostort csattintani!
 6. Tanítsd meg a házimunkára, adj a kezébe szivacsot és vödröt, seprűt és porszívót. Tanulja meg a munka érték.
 7. Engedd, hogy legalább egy állata legyen, tanulja meg a gazdi szerepét, a kedvenc szeretgetését épp úgy, mint a körülötte lévő feladatokat.
 8. Készíts neki tengeri csatahelyszínt a kádban, hajtogassatok papírhajót, fogjátok be a játékba a lego és a playmobil emberkéket, de akár saját készítésű ólomkatonákat is. Ne törődj vele, hogy minden úszni fog, élvezd Te is a szerepjátékot.
 9. Menjetek el tekerni, biciklizni együtt, közben tanítsd meg neki a KRESZ szabályokat, játsszatok jobb kezes utcát, csilingelő villamost!
 10. Tavon kacsázni, követ távolba dobni…
 11. Hagyd fára mászni, engedd megfogni a tücsköket, bogarakat.
 12. Mesélj neki a gyerekkorodról, az érzéseidről, az élményekről , többet fog tanulni belőle, mint bármilyen meséből.
 13. Olvass sokat, meséljetek diafilmről, hallgassatok hangos könyvet – engedd, hogy szárnyaljon a fantáziája és ne a TV-be vagy a számítógépbe feledkezzen bele!
 14. Fogadd szeretettel a barátait, legyen a Ti otthonotok a bandázás helyszíne.
 15. Adj neki minden nap egy félóra időt, amikor csak RÁ figyelsz, és azt teszitek, amihez neki van kedve.
 16. Tanítsd meg az idősek és betegek tiszteletére.
 17. Mutasd meg a másságot, beszélj neki a homelessekről, szegényekről, betegekről. Ne izoláld, ismerje meg a világot a korának megfelelő mélységig.
 18. Tanítsd meg illedelmesen köszönni, megköszönni, vidd vendégségbe!
 19. Találd meg az Ő szeretet nyelvét, akkor és úgy szeresd ahogy Ő azt elfogadja.
 20. Bízz benne, biztasd, soha ne a teljesítményét, hanem a törekvését dicsérd és minden nap mondj 10 nemmel kevesebbet, légy barátja, tanítója.
Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása