Fel

Használd! Értsd meg! Alkoss!

buvosvolgy-logo2

Használd! Értsd meg! Alkoss!

Megnyílt a debreceni Bűvösvölgy, Magyarország második médiaértés-oktató központja

Az első fővároson kívüli központban új hangsúlyt kapnak a netes kockázatok és lehetőségek, a több szempontú hírszerkesztés és a vizuális nyelv sajátosságai élményalapú foglalkozásokban kibontva. Iskolai szervezésben, a buvosvolgy.hu honlapon várjuk a diákcsoportok jelentkezését Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyékből. A látogatás ingyenes.

 

pixel

pixel

 

buvosvolgy1

 

Bűvösvölgy weboldala: www.buvosvolgy.hu
Bűvösvölgy Facebook-oldala: facebook.com/buvosvolgy

 

 

buvosvolgy5

 

Egyedülálló eszközpark gyerekeknek

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság azért építi ki a Bűvösvölgy-hálózatot, hogy a központokba látogató 9-16 éves gyerekek az egyedülálló eszközpark és a képzett médiaértés-oktatói segítségével játszva, aktív alkotófolyamatok során, tanáruk jelenlétében tanulhassanak arról, hogyan hat rájuk a média. A diákok fejleszthetik kritikai gondolkodásukat, megérthetik a média előnyös és hátrányos befolyását, valamint útmutatást kapnak a modern digitális eszközök felelősségteljes használatához és a globális virtuális térben való bölcs eligazodáshoz.

 

buvosvolgy6

A debreceni Bűvösvölgy épületének homlokzata

 

A hétféle élményközpontú foglalkozáson a diákok úgy sajátítják el a tudatos médiahasználat alapjait, hogy maguk is médiatartalmakat állítanak elő: filmet forgatnak, reklámot állítanak össze, címlapot szerkesztenek, rádióműsort vesznek fel. Debrecenben új foglalkozást szentelünk az internet kockázatainak és veszélyforrásainak, és játékos keretbe rendezzük az internet lehetőségeinek felfedezését is. A híradóstúdióban a fiatalok előre elkészített anyagokból és saját, helyben rögzített felvételeikből szerkeszthetnek pártatlan, több szempontú híranyagokat. Bűvösvölgy felkészítő anyagokkal támogatja a diákcsoportokkal érkező pedagógusokat, akik a látogatás után tanulóik multimédiás alkotásaihoz is hozzáférhetnek, hogy a foglalkozások tanulságait később könnyen beépíthessék a médiáról szóló tanóráikba.

 

buvosvolgy4

 

Főváros után Debrecenben is Bűvösvölgy

A debreceni Bűvösvölgyet budapesti elődjének népszerűsége és leterheltsége hívta életre. A fővárosi központba nyitása, 2014 májusa óta több mint 200 település 17 ezernél is több diákja látogatott, akiknek mintegy harmada halmozottan hátrányos helyzetűként vagy halmozottan hátrányos helyzetű településről érkezett. Az NMHH debreceni médiaértés-oktató központjába is iskolai szervezésben várja a diákcsoportokat Hajdú-Bihar, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Borsod-Abaúj-Zemplén, Jász-Nagykun-Szolnok és Békés megyékből. Az érdeklődő pedagógusok a http://buvosvolgy.hu/ oldalon juthatnak további információkhoz. A bűvösvölgyi látogatás Debrecenben is ingyenes, az érkező csoportoknak térítésmentes szállítást is biztosít a hatóság.

 

buvosvolgy2

 

A debreceni központról kisfilm is készült: Bűvösvölgy Debrecen pr-film

 

Bűvösvölgy napi médiaértési hírajánlóit érdemes a Facebookon is követni: https://www.facebook.com/buvosvolgy/.

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása