Fel

Fogzás idején is Bach virágok

6934295

Fogzás idején is Bach virágok

A fogzás időszaka, sok családban okoz nyűgös napokat, megnehezíti az éjszakákat, megzavarja az alvás nyugalmát. Persze azért vannak olyan családok is ahol viszonylag könnyen átesnek ezen az időszakon. A fogak kibújása nem csak a baba hangulatára nyomja rá a bélyegét, hanem a viselkedése is megváltozhat. A fogzás fél éves kor körül kezdődik és körülbelül 2 éves korra bújik ki a 20 fogacska. Egy egy fog áttörése 4-7 napot vesz igénybe. Az első kibújása után várhatóan 2-5 hetente bújnak ki, általában párosával az aprócska fogak. Van, aki észre sem veszi, van, akinek fájdalmas nehéz időszakot jelentenek ezek a hetek.

Fogzás általános folyamata

 

pixel

pixel

 

 1. alsó vagy felső két metszőfog
 2. alsó vagy felső két oldalsó metszőfog
 3. alsó vagy felső két szemfog
 4. alsó vagy felső elülső őrlő fogak
 5. alsó vagy felső hátulsó őrlő fogak

És vannak olyanok is, akik már foggal születnek. Őket szokták táltosoknak hívni.

Fogzás időszakát megkönnyíti a Bach-virágterápia

Fogzás időszakát megkönnyíti a Bach-virágterápia

Fogzás és a baba hangulata

A fogzás idején megjelenő tünetek nagyon széles skálán mozognak. Hatással van az emésztésre, az alvásra, az ínyek érzékenyek és duzzadtak lehetnek. Megváltozhat az addig beállt evési rend, bő nyáltermelés indul el, nyűgösek, sírosak lehetnek. Csak néhány példa a teljesség igénye nélkül. Mi anyukák ilyenkor mindent megpróbálunk, hogy komfortosabbá tegyük ezt az időszakot a kisbabánk számára. A fogzás fájdalmait enyhíthetjük az íny masszírozásával, adhatunk a kicsinek különböző rágókákat, vagy bármilyen más játékot, amit szívesen rág.

Fontos, hogy ne hagyjuk magára ilyenkor, öleljük, dédelgessük ilyenkor kisbabánkat. Szeretgetésünk, biztonságot sugároz számára. Nem tart örökké ez a fájdalom, csak pár nap, amivel neki kell megküzdeni. A fogzás hatással van a későbbi életére is. Gondoltátok volna, hogy a fogzás hatással van a kitartásunkra, és összefügg a küzdés képességével?

Fogzás ideján sokszor sírósak a babák.

Ezek a Bach-virágok segíthetnek

 • RESCUE Elsősegély keverék: Néhány csepp RESCUE Day Kids cseppet tegyünk bele egy pici langyos vízbe és ezzel gyengéden masszírozzuk meg a duzzadt íny részt, vagy mártsuk bele ebbe az oldatba a rágókát vagy cumit mielőtt odaadjuk a picinek. A RESCUE keverék 5 eszencia keveréke, amiben benne van az IMPATIENS – Nebáncsvirág eszencia, ami a nyugtalanságra, türelmetlenségre gyógyír, és a CHERRY PLUM – Cseresznyeszilva, mely segít a hisztis nyugtalan állapotokban.
 • WALNUT – Dió: fogzás is egy új helyzet, új korszak kezdete, így ez az eszencia fontos ebben az időszakban.
 • CHICORY – Katáng: azoknak a csecsemőknek hoz enyhülést, akik nem akarnak egyedül maradni,
 • BEECH – Bükk: azokon a babócákon segít, akiknek semmi sem jó, intoleránsak,
 • WILLOW – Fűz: az állandó vigasztalásra váró, sírós gyerekeknek jó,
 • CRAB APPLE – Vadalma: segít megszabadulni a kellemetlen fájdalmas, diszkomfort érzéstől.

Bach-virágeszenciákról

Bach doktor angol orvos volt, aki felfedezte, hogy az érzelmek meghatározzák a fizikai állapotot. Virágból készített gyógyírei, a Bach-virágeszenciák – a többi természetes orvossághoz hasonlóan – nem a tünetek vagy a betegség kezelésével, hanem az érzelmi állapotának kiegyensúlyozásával érik el hatásukat. A harmónia visszaállításával a fizikai állapotban is változás következik be.  A Bach-virágterápiát használhatja bárki, szelíd gyógymód lévén nem lehet hozzászokni, alkalmazása egyszerű.

forrás: http://bachvirageszencia.hu/fogzas-idejen-is-bach-viragok/

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása