Fel

Gőzmozdonyok parádéja a Vasúttörténeti Parkban

Vasúttörténeti Park

Gőzmozdonyok parádéja a Vasúttörténeti Parkban

Ha szeretné gyermekének megmutatni milyen egy igazi, füstölgő gőzmozdony, akkor ki ne hagyja május 11-12-én a Vasúttörténeti Parkot, ahol három befűtött magyar gőzös csodálható meg. Sőt ki is próbálható a Tatai úti Mozdony Birodalomban, Budapesten.

 

Vasparipák világa

A kiállított és befűtött járművek délben és 15:00 órakor látványos parádé keretében felvonulnak a fordítókorongra, ahol körbefordulva mutatkoznak be, miközben sok érdekességet tudhatunk meg róluk. A bemutató előtt és után lehetőség van a gőzösökön utazni is. Ezt mindenképpen érdemes kipróbálni, hiszen nem mindennapi élmény ezeknek a tekintélyes méretű vasparipáknak a „konyhájába” belépni, és működés közben közelről is megnézni őket.

A rendezvény első napján (május 11-én) 11:00 és 16:00 óra között a szlovák „Albatros” mozdony (kép fent) is részt vesz az eseményen, melyet a II. világháború után készült legszebb gőzmozdonynak tartanak Európában.

Indul a kerti gőzös

Mivel ezen a hétvégén minden a gőzösökről szól a vasúti élményparkban, így a kerti vasút is három kis gőzmozdonnyal üzemel 10:00-től 18:00 óráig! A kerti vasúti gőzösök a nagy mozdonyok kicsinyített másai. Sziszegve, szuszogva utánozzák őseiket a 850 méter hosszú pályán zakatolva.

Az érdeklődők utazhatnak majd lóvasúti kocsin, kipróbálhatják többek között a hajtányozást, a modellvasút-vezetést, sőt az újra működő Csajka sínautót is.

Jegyek a Park pénztárában válthatók akár elővételben is, vagy a rendezvény napján a XIV.ker. Tatai út 95. szám alatt.

További részletes információk: www.vasuttortenetipark.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása