Fel

Grillezz gyümölcsöket!

grillezett

Grillezz gyümölcsöket!

Vega vagy? Vagy egyszerűen nem szeretnél nehéz grillvacsorát? Akkor érdemes kipróbálnod a grillezett gyümölcsöket! S főleg akkor, ha már unalmas a grillezett kukorica és egyéb zöldségek! 
pixel

pixel

 

grillezett3

 

Grillezett görög dinnye? 

Ha már unod, hogy mindig csak hidegen, behűtve eszed a görögdinnyét, akkor ezt feltétlenül próbáld ki! Hiszen a görögdinnye a nyár igazi ajándéka. Nemcsak egészséges, hanem segít a fogyókúrában is, hiszen hamar eltelít, ezenkívül rengeteg ásványi anyagot is tartalmaz. A grillezés ideje nagyon kevés, csak épp addig kell a rácson tartani, míg nem lesz egy kis színe. Az íze pedig különleges lesz!

 

grillezett7

 

Gyümölcsök sajttal  

Ha viszont érdekes falatkákat készítenél, akkor érdemes a gyümölcsöket sajttal párosítani. A legjobban a feta sajt adja ki az ízeket, érdemes ezt is görögdinnyével. vagy sárgadinnyével összetűzni. Kiváló előétel! De kedvedre párosíthatod a gyümölcsöket, akár játszhatsz a színekkel. vagy az ízekkel. A klasszikus alma- sajt párosításról se feledkezzetek meg!

 

grillezett6

 

Nyársra tűzött gyümölcsök 

A klasszikus grillezés, mikor nyársra tűzzük a finomságokat. Érdemes kipróbálni, hogy a húsok mellé tűztök egy-egy ananász darabkát, vagy alma szeletet. Itt fontos, hogy olyan gyümölcsöt válassz, amely jól tűri a meleget, s nem folyik szét! Tehát málnával, eperrel ne próbálkozzatok!

 

grillezett4

 

Mivel fűszerezzük a gyümölcsöket? 

A gyümölcsök ugyanazokat a nyári fűszereket szeretik, mint a húsok. Tehát ugyanúgy használjunk rájuk: kakukkfüvet, rozmaringot, zsályát. Sózni kedvetek szerint sózzatok!

 

… és még néhány ötlet: ananász, őszibarack, szilva.

 

grillezett5

grillezett2

grillezett1

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása