Fel

Gyerekkönyv filmek a Mese TV-n!

00005_460x276_normal

Gyerekkönyv filmek a Mese TV-n!

A csütörtökön kezdődő XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválhoz is kapcsolódóan gyerekkönyv ajánló rovattal bővült a Mese TV kínálata. Az itt látható rövid filmecskék – könyvtrailerek – önálló alkotásként is megállják a helyüket – egyúttal segítenek eligazodni a gyerekkönyvek világában, s kifejezetten értékhordozó kötetekre hívják fel a figyelmet.

00002

 

 

Új műfaj az új sorozatban

Nálunk még fiatal műfaj, a booktrailer. Olyannyira, hogy a magyar elnevezése is még kicsit felemás: könyvtrailer. Erre pedig az a magyarázat, hogy ez valójában egy önálló filmes műfaj: egy-egy könyv tartalmához kapcsolódó rövidfilmről van szó. Olyasféle valami ez, mint az egészestés filmeket bemutató előzetesek. Annyiban több picit, hogy egy-egy könyv lapjai ritkábban állnak mozgókép kockákból, mint egy mozifilm így aztán nem elegendő vágással kiemelni az izgalmas részeket, ezeket a mozgóképeket létre kell hozni.

 

 A Mese TV a gyerekekhez szól

Miután a Mese TV elsősorban a gyerekekhez szól, ezért a könytrailerek közül is természetesen a gyerekkönyvekhez készült filmeket részesíti előnyben. Ilyen például a Móra kiadó Antré – azaz Animációs könyvtrailer – sorozata, melyben a kötetek eredeti illusztrációiból készült rövid rajzfilmek láthatók. Persze a közeljövőben más gyerekkönyvkiadók kisfilmjeivel is bővül a választék, köztük lesznek élőszereplős rövidfilmek is – mint amilyen például a Pozsonyi Pagony 100–ik kötetéhez készült. Bizonyára nem meglepő, hogy a Mese TV „Gyerekkönyvek” című rovatának célja nem más, mint tartalmas szórakozást nyújtani a gyerekeknek és hasznos információkkal szolgálni a családoknak, mely könyveket érdemes keresni a könyvesboltokban.

A sorozat ezen a linken található: http://mese.tv/gyerekkonyvek

 

-nyp-


Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása