Fel

Gyermekeink jövője: iránytű a kinálat-kavalkádban

Gyermekeink jövője: iránytű a kinálat-kavalkádban

A táborozástól kezdve a gyógyításig minden, ami a gyerekekért van: ezek a legfontosabb témái a hétvégén a Millenáris Parkban “Gyerekeink jővője” cimmel rendezett kiállításnak és workshopnak.

 

 

Minden egy helyen

 

Ritka alkalom lesz a hétvégén, ahol az érdeklődők egy helyen választ kaphatnak a képességfejlesztő játékok jövőjéről és az alternatív gyógyítás fogalmáról. Idén harmadik alkalommal megrendezendő kiállításon a szervezőknek pont ez volt a céljuk, hogy a sokszor hatalmas kínálat-kavalkádban végre egy helyen juthassanak hozzá a szülők az információkhoz. Jelen lesznek itt képességfejlesztő játékok, eszközök forgalmazói, könyvkiadók, tehetséggondozó és fejlesztő intézetek, logopédusok és pszichológusok, mozgásterapeuták és nyelvi képzők, hogy a 0-14 éves korú gyerekek szüleinek és pedagógusainak a képességfejlesztési lehetőségek minél szélesebb skáláját tudják bemutatni. Idén először minőségi nyári programok, táborok kínálatából is válogathatnak a látogatók. Ingyenes szűrések, kreatív foglalkozások és óvodásoknak szóló rajzverseny színesíti a programot.

 

 

Előadások gyerekekről felnőtteknek

 

Mindkét napon kerekasztal-beszélgetéseken, előadásokon vehetnek részt az érdeklődők, így lehetőségük lesz a szakma elismert képviselőitől személyesen is kérdezni.

Szombaton és vasárnap a számos érdekes beszélgetés mellett – pl. homeopátiás orvoslás, gyermekbántalámazás – avagy hogyan védhetjük meg a gyerekeket? mellett – a képességfejlesztésről, a korai fejlesztésről várják az érdeklődőket egy komoly kerekasztal beszélgetésre, ahol a Czeizel Barbara intézményvezető, Topolánszky Zsindely Katalin pszichológus-gyógypedagógus (Budapesti Korai Fejlesztő Központ), Dr. Vekerdy Tamás pszichológus, Ónodi Csilla pedagógiai igazgató, (Gekko) járják körül ezt a nagyon érzékeny témát.

 

Amíg a komoly témákról a szülők beszélgetnek, addig a kicsiket különböző kreatív foglalkozásokra várják. A kalandvágyó gyerekek kipróbálhatják, hogyan lehet nevetve németül tanulni, játszva ügyeskedni, a legkisebbeket pedig daloló és számos foglalkoztató várja egész nap. Annak, akinek pedig egyszerűen csak rajzolni van kedve, az még egy rajzpályázatra is benevezhet, amelyet itt a helyszínen tartanak. Mi a kedvenc állatod? – ez a címe a versenynek, s csak a kiállításon készített rajzokat díjazzák. Óvodások előnyben.

 

 

Részletes program: www.gyermekeinkjovoje.hu

 

 

Almásy Katalin

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása