Fel

Hangulatos fények – papírlámpás készítése

lampask

Hangulatos fények – papírlámpás készítése

Akár beltéri, akár kültéri ünneplésre készülünk, világító lámpásokkal kellemes hangulatot teremthetünk. Most egy olyan papírlámpást mutatunk, melyet szinte pillanatok alatt, bárki elkészíthet néhány forintból. Különlegessége, hogy nappal, belső megvilágítás nélkül is nagyon dekoratívak.

 

lampas1

Mire lesz szükségünk?

 

Kartonlap ( texturált kartonlapból különösen jól mutat )

Kétoldalú ragasztószalag vagy erős ragasztó stift

Ceruza és radír

Rajzszög

 

lampas2

Hogyan készül?

Egy kartonlap közepére rajzoljuk meg a kívánt mintát ( használhatunk kinyomtatható sablont is ) Tegyük a papírt egy hungarocell lapra és a rajzszöggel szúrjunk lyukakat a megrajzolt vonal mentén. Igyekezzünk lehetőség szerint egyenlő távolságra szúrni a lyukakat. Folytassuk ezt végig a megrajzolt vonal mentén. Ha végeztünk, egy puha radírral töröljük ki a megrajzolt vonalakat, de vigyázzunk, ne nyomjuk a papírt nagyon a kemény felületre, mert a kis lyukak visszazáródnak.

 

lampas3

Keressünk otthon egy megfelelő méretű hengeres tárgyat ( befőttes, vagy italos üveg ) melynek segítségével hengerré formálhatjuk a kartonpapírt. Olyan méretre hengereljük, hogy az összeérő két széle kb 2 cm-re fedje egymást, majd kétoldalú ragasztóval rögzítsük. Ez elég stabil rögzítést biztosít ahhoz, hogy ne váljanak el egymástól.

 

lampas4

Tipp

Papírlámpásba mécsest tenni még a legnagyobb óvatosság mellett is veszélyes, ezért használjunk inkább elemes teamécsest, vagy virágboltokban kapható fedeles üvegmécsest, esetleg tegyük az egyszerű teamécsest egy üveg mécsestartóba mielőtt belehelyezzük a lámpásba.

 

lampas5

forrás: www.teunneped.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása