Fel

Háromperces frizura

frizura6

Háromperces frizura

 

Gyorsan elkészíthető frizura, amelyet hordhatnak a kicsik, a tinik és az anyukák is! Csinosan a hétköznapokban, könnyedén az ünnepekre!

pixel

pixel

frizura2

Fésüljük ki a hajunkat, hogy ne akadjon bele a kezünk a fonás és a copfozás alatt.

Válasszuk ki, hogy melyik oldalról szeretnénk indítani a fonatot.

 

frizura3

Ezután a homlokunk közepétől indítva kezdjük el befonni a hajunkat úgy, hogy a fülünk felé haladva mindig vegyünk hozzá még egy kb ujjnyi vastag tincset. Nem muszáj közvetlen a hajtövünknél kezdeni a fonást, mert ha túl szoros lesz, akkor nem követi majd a fejünk formáját, emiatt ki fog emelkedni a a frizuránkból.

 

frizura4

Addig fonjuk, addig adjunk hozzá újabb tincseket, míg az eredeti fonat hosszát végig nem fontuk. Ha készen vagyunk, akkor egy vékony hajgumival rögzítsük.

Ezután a fennmaradó hajból készítsünk egy egyszerű copfot úgy, hogy a tarkónk feletti első sor hajat szabadon hagyjuk. Arra ügyeljünk, hogy a copf, a fonattal ellentétes irányba lógjon. Ha bal oldalt van a fonat, akkor copf enyhén jobbra helyezkedjen, és fordítva.

Ezután fogjuk a fonatot és a tarkó felett szabadon maradt sor hajat, és vegyük őket az egyik kezünkbe, csináljunk belőlük egy tincset.

 

frizura5

Ezzel az egyesített hajjal kezdjük el a copf tövét körbetekerni addig, míg már csak 2-3cm hosszúságú tincs marad belőle.

Ezt a kis tincset pedig néhány hullámcsat segítségével rögzítsük a fejbőrön. Célszerű a copf alá tenni csatot, hogy ne látszódjon. Ezután már csak a hangulatunkon múlik, hogy teszünk-e még bele valamilyen díszítő elemet, ez alkalomtól is függő.

Esküvő, születésnap vagy iskolai, óvodai ünnepség estén tehetünk bele masnit, szalagot, vagy színes hajdíszt, de ha felnőttként egy munkahelyi rendezvény miatt választottuk ezt a frizurát, akkor a ruhánknak megfelelő színben választhatunk díszítést.

 

Ha kíváncsi vagy hogyan néznek ki a lépések összesítve, akkor az alábbi videón megtekintheted a folyamatot.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=naaiAYJq6ME

 

Még több ötlet frizurára:

Nézd meg hogy készül a halszálka fonat!
Olvasd el hogyan csinálhatsz gyermekednek Minnie Mouse frizurát!
Gyermeked színes hajtincsekre vágyik? Tudd meg mikortól ajánlott, és milyen szempontokat érdemes figyelembe venni!

 

forrás: www.kicsisziv.hu

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása