Fel

HATSZÍN TEÁTRUM – Budapest új játszó-tere

hatszin0

HATSZÍN TEÁTRUM – Budapest új játszó-tere

Áprilisban nyitja meg kapuit a Budapesti Hatszín Teátrum, Budapest új játszó-tere. A Hatszín Teátrumban minden gyermeket és szülőt színvonalas programokkal várunk.

 

pixel

pixel

 

 

galvolgyi-dorka

Gálvölgyi Dorka

 

Színházunk elsősorban gyerekszínház, de az este a felnőtteké lesz. Létrehozunk igényes gyerekprodukciókat és saját felnőtt előadásokat is, helyet és teret adunk ismert és még nem annyira ismert társulatoknak, hogy tartalommal töltsük meg a nappalokat és a színházi estéket.

 

A Jókai utca 6. szám alatt új kulturális tér jön létre, ahol a színház mellett könyvesbolt és kávézó várja az idelátogatókat. Itt mindenki megélheti az együttlét örömét, és igyekszünk helyet adni majd társművészeteknek is.

 

hatszin2

 

A szellemi táplálék mellett a Jókai utca 6. ad helyet FRANZISKA süteményeinek. Ezeket a finomságokat nyugodtan fogyaszthatja mindenki, aki fontosnak tartja az egészségtudatos táplálkozást. Nekünk a gyerekek fejlődése szempontjából fontos volt, hogy az előadásink szünetében, az előadás előtti várakozások ideje alatt ilyen falatokkal várjuk a kicsiket.

 

„Ez a színház lényege: közös térben, közös időben megéljük önmagunkat, és azt, hogy egy közösséghez tartozunk.”

Bozsik Yvette

 

hatszin5

 

 

A színház varázsa minden korosztálynak

 

A Hatszín Teátrum műsorát úgy állítjuk össze, hogy valóban minden korosztály számára készüljenek programok. A középpontban a gyerekek vannak, de az esték a felnőtteké lesznek.

 

A 0-3 éves korosztálynak „beavató színházzal” tesszük örök első élménnyé a színházat, ezt a csodát. A szülő felelőssége, hogy gyermeke a világ mely színeivel ismerkedik meg kicsi korában, ameddig hatni tud a fejlődésére, fejlesztésére, az ő feladata megmutatni neki a világot. Célunk, hogy a legkisebbek már néhány hónaposan megismerkedjenek a színház varázsával.

 

„A valóságban a világ nagy, én pedig kicsi vagyok, el vagyok veszve benne. Aztán veszek egy színházjegyet, beülök a nézőtérre, s egyszeriben fordul a kocka: a világ hirtelen összezsugorodik, beszorul a színpad négy fala közé, én pedig mint egy szemlélődő filozófus vagy jósisten kívülről figyelem, hogy mi történik benne. Mint amikor egy gyerek egy üveggolyót tart a kezében, és belelátja az egész világot. Ez az átlényegülés a színház varázsának egyik forrása.”

Hankiss Elemér

 

Kissé tört évadunk első bemutatója 2017. április 23-án lesz, Janikovszky Éva Kossuth-díjas és József Attila-díjas író, költő születésének 91. évfordulóján. Egy, az írónő könyveiből születő ősbemutató kerül színre a Hatszín Teátrum színpadán, címe: Az úgy volt…  Előadásunkat a 7-12 éves korosztály számára ajánljuk.

 

hatszin4

 

A következő héten már az opera világába kalauzolja el a kicsiket Nógrádi Gergely operaénekes, kántor és író, aki 2017. februárjában a Magyar Kultúra és Művészet Tiszteletbeli Nagykövete kitüntetést kapta Washingtonban. Sorozatunk első darabja, vagyis az első operánk, amellyel megismertetjük a gyerekeket, a Varázsfuvola lesz ( Az 6-12 éves korosztály számára ajánljuk).

 

Őszre tervezünk érzékenyítő programokat kamaszoknak. A 13-17 éves korosztály igen fogékony még a világra, bár sok dologban már kialakult világképük van, a mai rohanó mindennapokban a mi felelősségünk, hogy még ne engedjük el a kezüket. „Tudatosan hatni és befolyásolni” – ahogyan az érzékenyítést sokan megfogalmazzák, és ennek célja a kamaszok szemléletformáló nevelése, amely mindennemű társadalmi problémára, egyenlőtlenségre segít válaszokat találni.

Májusban, a gyereknapra készülve olyan témát tervezünk megvizsgálni, körüljárni, amely minden bizonnyal érdekli a szülőket, felnőtteket; esetleg tudnak ilyen esetekről a saját környezetükben, és tenni akarnak ellene. Ez a gyermekbántalmazás. A gyerekek színházi nevelése mellett gondolnunk kell arra is, hogy mindenben, ami őket érinti kiálljunk értük, mellettük.

 

„Nem vagyok pszichológus, nem tudom, mitől, hogyan gyógyulnak a lelki sebek, de a színház akkor működik, ha erős az alkotóban a közlésvágy, és pontosan tud fogalmazni.”

Pintér Béla

 

Szeretnénk Budapest új játszó-tereként mindennel foglalkozni, ami a felnövekvő nemzedék életét jobbá, szebbé, vidámabbá és boldogabbá teszi, ha alkalmanként csak egy-egy órára is.

 

A színház tervez felnőtteknek szánt bemutatókat is, de hogy milyeneket, egyelőre maradjon titok és meglepetés. Helyet adunk kisebb és nagyobb, még nem ismert és igen ismert társulatoknak, hogy színvonalas szórakozást nyújtsanak az esti órákban a Hatszín Teátrum színpadán.

 

Honlapunk a www.hatszin.hu 2017. március 13-án indult, ezzel párhuzamosan a jegyértékesítés is megkezdődött a www.jegy.hu oldalán keresztül. Személyesen 2017. április 3-tól lehet a helyszínen (1066 Budapest, Jókai utca6.) jegyet vásárolni.

 

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása