Fel

Hiperaktivitás – egy asztrológus szemével

horoskop

Hiperaktivitás – egy asztrológus szemével

Hiperaktivitás, különleges probléma, veleszületett betegség. Mit lát a gyermekasztrológus, hogyan értékeli egy gyermek születési horoszkópját? Új módszerek, más megközeleítés, segíthet az asztrológia.

hiper1

Temperamentum vizsgálat

„ A hiperaktivitásra utaló jelek, már születéskor látszódnak egy gyermek születési horoszkópjában. – véli Dudás Mária, gyermekasztrológus – Mivel a hiperaktivitást temperamentumbeli sajátosságként kezeljük, ezért érdemes a vizsgálódást a temperamentum szempontjából kezdeni.

A gyermek temperamentumvizsgálata során egyértelműen kiszűrhetők, hogy milyen alapkészségek hiányoznak belőle. Jelnek tekintendő például, ha azt látjuk, hogy hiányzik a nyugalmat, belső féket adó melankolikus temperamentum (ezt az asztrológiában a Föld elem hiánya mutatja).”

hiper2

Érzelmek kimutatása

Ugyanígy a szociális kapcsolatok szempontjából fontos lenne az érzelmek kimutatása, az együttérzésnek a képessége, melynek hiánya szintén temperamentumában látszódik.

„Ennek a képességnek a hiánya egy temperamentumos gyermeknél agresszív megnyilvánulásokat eredményezhet.- folytatja a szakember –  Nem érzi át, hogy a másiknak milyen fájdalmat okoz akár fizikailag, akár szóban.

A temperamentum szempontjából vannak szerencsés párosítások, és belső feszültségeket okozó energiák találkozása is. Például, ha ellentétes energiákat képviselő elemek találkoznak a temperamentumban, akkor a gyermek eleve nyugtalan, állandóan zizeg.”

hiper4

Születési horoszkóp

Továbblépve a temperamentumon, részleteiben is megtalálhatjuk a hiperaktív gyermek problémáit okozó tulajdonságokat a gyermek születési horoszkópjában.

–          Figyelemzavarra utal pl., ha ösztönös reakcióban azt látjuk, hogy egyszerre szeretne mindent szemmel tartani, és bármilyen apró kis változás, mozgás elvonja a figyelmét.

Ugyanígy figyelemzavar minősítéssel díjazhatunk bizonyos gondolkodási típusokat. Ezt azonban lehet fejleszteni, megtanítani a gyermeket saját tanulási módszer kialakítására. Természetesen nincs könnyű dolgunk, ha a hiperaktivitás több tünete is jelentkezik, ez esetben speciális fejlesztés szükséges.

–          Viselkedési problémák

Következő kényes pont a viselkedési problémák. Az egyik ilyen az önbizalomhiány, ami vagy visszahúzódást eredményez (ezt egyéniségének többi része mutatja meg, hogy melyik típust produkálja) vagy az osztály bohócává válik, mert kompenzál.

„És sorolhatnám még a többi problémát, ami szintén már születéskor látszik egy gyermek horoszkópjában. Ilyen az, ha dühkitörésre hajlamos, ha könnyen motiválatlanná válik, ha szorongó alkat, ha kényszeres, a szokások rabja, és látszik, ha hajlamos bipoláris zavarra. „ – fogalmaz Dudás Mária.

hiper3

Segít az asztrológia

Hogy miben segíthet az asztrológia? Abban, hogy már születéskor fel tudja  hívni a szülők figyelmét a szakember arra, hogy milyen fejlesztendő területekre fókuszáljon a gyermeknél, és melyik korszakában mi okozhat nehézséget. A korai „felismeréssel” személyre szabott fejlesztést kereshetnek a gyermeknek, ami lényegesen megkönnyítheti a mindennapi életbe való beilleszkedését.

„Végül hangsúlyoznám, hogy nem csak a különleges hiperaktív gyermeke esetében hasznos, ha szüleik ismerik adottságaikat. Ugyanolyan nehéz lesz egy gyermek beilleszkedése, önmegvalósítása, ha nem saját egyéniségének megfelelően bontakozik ki személyisége, hanem egyfajta elvárás szerint éli mindennapjait.”- fejezi be gondolatait a gyermekasztrológus

További tanácsok, elérhetőség:

Dudás Mária gyermekasztrológus, nevelési tanácsadó

Telefon: 06/30-451-5002  E-mail: astromarcsi@gmail.com

www.belsobeke.com

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása