Fel

Hogyan neveljünk boldog gyereket?

Hogyan neveljünk boldog gyereket?

A gyermekek boldogságára fókuszál ezúttal a Felelős Szülők Iskolájának őszi programsorozata az IBS-en. A párkapcsolatról, az egyensúlyról, a gyermeknevelésről szólnak az előadók, köztük például Tarr Bence filozófus, Szendi Gábor, Csernus Imre pszichológusok, vagy Süveges Gergő közéleti személyiség. A Hogyan neveljünk BOLDOG gyerekeket?- című sorozatra bérletet is kínálnak a szervezők, az első előadás október 22-én lesz. A bérletekből befolyt összeggel a Honvédkórház Koraszülött Osztályát támogatja a Felelős Szülők Iskolája. A program jószolgálati nagykövete immár második éve Mérai Kata színművésznő.

 

Boldog-e a gyerek?

 

Néha igencsak elbizonytalanodnak a szakmájukban akár vezető pozíciót is betöltő anyukák és apukák is, amikor arra keresik a választ: hogyan neveljük BOLDOG gyerekeket? A kérdésre sokszor meggondolatlan válasz születik. Nem megfelelő személyek magyarázzák, erőltetik megoldásaikat. A Felelős Szülők Iskolája sem megfejtésre, hanem iránymutatásra vállalkozik: Csernus Imre pszichológus például a belső békével bíró szülőkben, Szendi Gábor pszichiáter a gyermekre hangolódásban hisz. Mindketten tartanak előadást az októberben induló programsorozatban, Süveges Gergő közéleti személyiség, Tarr Bence filozófus, Dara Péter coach, valamint Paulinyi Tamás, író és pszi kutató mellett. A szombat délutáni „szülőokosító” alatt fejlesztő-játszóház fogadja gyermekeket, így tehát jöhet akár az egész család is.

 

 

Spirituális gyermeknevelés – Tarr Bence, filozófus

 

Tarr Bencét legtöbben, mint buddhista tanítót, a spirituális létszemlélet gyakorlati aspektusait oktató önfejlesztő „trénert” ismerik. Több mint 15 éve foglalkozik humán- és önfejlesztéssel, elméletben és gyakorlatban egyaránt. A Felelős Szülők Iskolájának előadásában arra vállalkozik, hogy a hallgatóság aktív bevonásával feltárja a megváltozott élet és családi helyzeteket, a születés- halál, a búcsú és a mesék világát.

 

 

 

Létezhet egyensúly a munka – család – önmegvalósítás terén? – Dara Péter, coach

 

„A vezetők és a munkavállalók teljesítményét alapvetően befolyásolják családi körülményeik, személyes helyzetük. Sokan küzdenek azzal, hogyan valósítsák meg önmagukat a gyermekük mellett, és miként teremtsék meg a munka-magánélet egyensúlyát. Ehhez szeretnék támogatást nyújtani, konkrét eszközöket bemutatni interaktív előadásommal” – vetíteti előre Dara Péter, aki vezetők és szakemberek sikerességét támogatja munkája során. Előadásán vendége lesz felesége, aki a stabil családi hátteret három gyermekükkel biztosítja a munkához, boldogan.

 

 

“A nevelés illúziói” – Szendi Gábor, pszichológus

 

„Demokratikus nevelés, a gyermekünkre hangolódás nélkül nem nevelhetünk boldog gyermeket” – véli Szendi Gábor, aki ugyan programozó matematikusként indult, majd írásaiból három film készült. Kutatóként az agy-lélek kapcsolata és az evolúciós pszichológia, gyógyítóként az életgubancok megoldása érdekli.

 

 

 

 

 

A párkapcsolatokról – Csernus Imre, pszichológus

 

A fájdalommal történő tudatos konfrontálódás nélkül nem lehetünk igazi felnőttek, a felnőttség nélkül pedig nem válhatunk jó szülőkké. Ahhoz, hogy boldog legyen gyermekünk, konzekvensen kell felelősséget vállalnunk, s a belső béke nélkül nem válhatunk jó szülőkké – mondja Csernus Imre. Szerinte csak gátolja a gyermeket az egészséges fejlődésben, ha azt látja szülein, magukra erőltetik az egyensúlyt, de a valóságban azt nem tapasztalja meg.

 

 

 

Játszani és játszani hagyni – Paulinyi Tamás, író ás pszi kutató

 

A mai ezotéria korszakában jósok és látók hirdetik magukat, akik saját jövőnkbe ígérnek bepillantást. De vajon a sors valóban előre meg van írva és tényleg felfedhető? Mit szól ehhez a mai tudomány, és mit tart erről a parapszichológia? Paulinyi Tamás író, pszi kutató beszélgetéssel egybekötött előadásában ezekre a kérdésekre adja meg a választ.

 

 

 

Nagyüzem az „őrültek házában”- Süveges Gergő, közéleti személyiség

 

Süveges Gergő a celeb lét és a magánélet egyensúlyáról tart előadást. Több, mint tíz éve dolgozik a közszolgálati televízióban, s ez idő alatt négy gyermekes családfővé vált. Feleségével két fiú és két lány boldog szülei. Hogyan férhet össze a karrier és nagycsaládos apa szerep? Hol és hogyan érzi jól magát? Miből merít erőt és hogyan adja át? – ezekről és hasonló kérdésekről hallhatunk élvezetes élménybeszámolót tőle.

 

 

 

– nyp –

 

 

A Felelős Szülők Iskolája 2011 őszi programsorozat előadásai:

 

Október 22. 17.00 Tarr Bence, filozófus

Spirituális gyermeknevelés

November 12. 17.00 Dara Péter, coach

Egyensúly a munka – család – önmegvalósítás terén? Eszközök és módszerek. Vendégem: a Feleségem

November 26. 17.00 Szendi Gábor, pszichológus

“A nevelés illúziói”

December 10. 18.00 Paulinyi Tamás, író és pszi kutató

Játszani és játszani hagyni; – a gyerekkor „varázserői”

Január 21. 17.00 Süveges Gergő, közéleti személyiség

Nagyüzem az őrültek házában – család, öröm, boldogság

 

bérleten kívül:

November 23. 19.00 Csernus Imre, pszichológus

A párkapcsolatokról

 

cím: IBS , Budapest II. ker. Tárogató út 2-4.

info: www.felelosszulokiskolaja.hu

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása