Fel

Hűsítő nyári programok a szentendrei Skanzenben

skanzen3

Hűsítő nyári programok a szentendrei Skanzenben

 

A nagy hőségre való tekintettel a Skanzen is nyári üzemmódra kapcsolt: július és augusztus folyamán számos frissítő elemmel teszik komfortosabbá a látogatók múzeumi kalandozását: hideg nyalat, frissítő házi szörpök, hűsítő gyógyteák, virágillatú testpermet, fröccsözön, locspocs népi játékok várják a betérőket.

 

pixel

pixel

skanzen6

Vakító napsugarakban fürdőző parasztházak, tikkadtan heverő pulik, a tanya homokjában mosakodó verebek, a fák hűs árnyékába húzódó birkanyáj látványa fogadja a szentendrei Skanzenbe érkezőket, akik nagy melegben az állandó programokon felül most a régi idők frissítő technikáit is kipróbálhatják.

 

skanzen2

A Boszorkánykonyhába menta- és citromfűteával hűsíthetik magukat a látogatók, nagyanyáink konyatitkai közül elsajátíthatják a szederszörp és a nyírfaszirup főzésének csínját-bínját, sőt arra is fény derül, hogy néz ki a fagylalt őse, a hideg nyalat, és hogy kell elkészíteni. A házak között sétálva párakapu frissíti fel a megfáradtakat, akik a Játékudvarban pedig új vizes játékokat próbálhatnak ki, a vízimalomban pedig ravasz vízmérő fejtörőket oldhatnak meg.

 

skanzen4

A szervezők azokra is gondoltak, akik a nyarat a mozgás jegyében szeretnék tölteni. Skanzen-futóbérletet váltva nyitás előtt és zárás után friss levegőn futhatnak az edzésre vágyók.

 

skanzen7

 

Részletek a Skanzen honlapján találhatók.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása