Fel

Játékos etikett a kicsiknek

evoeszkoz3

Játékos etikett a kicsiknek

 

Hogyan tanítsuk meg a gyerekeknek, hogy az evőeszközök helye hol van az asztalon? Nyomtatni való színes sablonok a könnyű elsajátítás érdekében!
pixel

pixel
evoeszkoz4

Őszintén szólva, még a felnőttek között is akad olyan, aki nem tudja hogyan kell helyesen megteríteni egy asztalt. Más a felállás ha csak főételt eszünk, és más akkor is, ha leves, főtétel valamint desszert is készül.

A gyerekeket általában hidegen hagyja ez a téma, de mutatunk egy trükköt, amellyel az alapok elsajátítása mókás és színes!

 

evoeszkoz2

Tanítás avagy észrevétlen tudás

Érthető, hogy a gyerekeknek teljesen mindegy merre helyezkedik el például a villa az asztalon. De azért nem árt, ha bújtatva nevelünk beléjük némi kis etikettet.

Íme néhány színes, kinyomtatható elrendezési minta, melyek közül tetszés szerint válogathatunk. Ezeket nézegetve a gyerekek is kedvet kaphatnak a megvalósításhoz.

Ha igazán észrevétlenül szeretnénk beléjük itatni a tudást, akkor arra is van megoldás. Nyomtassuk ki a szimpatikus képet/ képeket A3-as méretben, és lamináljuk le. Így használhatjuk őket az étkező asztalon tányéralátétnek.

Ilyen módon a kicsik anélkül fogják megtanulni a helyes elrendezést, hogy bármit is észrevennének belőle. Azáltal, hogy minden reggeli, ebéd és vacsora közben a színes képek kacsintanak vissza rájuk, szépen belemászik a tudatukba hogyan is csinálják ezt a nagyok.

 

evoeszkoz5

Csak a fantázia szab határokat

Akik igazán a maguk útját járják, azok nem minden esetben elégszenek meg a letölthető sablonokkal. Ha van ötletünk, hogy hogyan dekoráljuk ki a “terítés puskánkat”, akkor töltsük le a fekete-fehér képeket, amelyeket kedvünkre dekorálhatunk.

Festhetjük, rajzolhatjuk, amihez csak kedvünk van. Majd a végén laminálva ezt is időtálló emlékké tudjuk tenni, amelyre később jó érzés lesz visszagondolni.

És ha már a gyerkőcünk profi a dologban, akkor nyugodtan befoghatjuk egy kicsit önállóan segíteni a vasárnapi ebéd témájában. A szülők főznek, a gyerekek terítenek, így máris mindenki kivette a részét a tennivalókból.

 

evoeszkoz3

 

forrás: http://www.kicsisziv.hu/cikkek/terulj-terulj-asztalkam-jatekos-etikett-kicsiknek

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása