Fel

Húsvéthétfőn indul a Boomerang Nyuszi Expressz

bumerang-nyul1

Húsvéthétfőn indul a Boomerang Nyuszi Expressz

 

A Vasúttörténeti Park idei szezonját a Boomerang Nyuszi Expresszel nyitja meg. A Boomerang csatorna legkedeltebb figuráival díszítve indula a vonat március 28-án reggel 11 órakor a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba.

pixel

pixel

bumerang-nyul2

A Vasúttörténeti Park és a Boomerang csatorna közös szervezésében az idei húsvéthétfő megannyi izgalmas ünnepi kalanddal várja a gyerekeket és családjukat. A Boomerang csatorna kedvenc mesehőseit ábrázoló mozdony Scooby-Doo-val a fedélzetén a Nyugati pályaudvarról a Vasúttörténeti Parkba varázslatos utazásra hív minden gyermeket.

 

Boomerang Nyuszi Expressz és Scooby-Doo

Az esemény névadója, a legkisebbek és a családok közkedvelt csatornája, a Boomerang április 23-án bemutatja a vadonatúj Bolondos dallamok sorozatát, a Tapsi: A Bolondos dallamok alkotóitól-t, mely alkalomból a Vasúttörténeti Park ’Tapsis’ kisvasúttal és számos egyéb meglepetéssel várja a látogatókat áprilisban.

A Boomerang nyuszi expressz napján ”Keresd a nyuszit!” játék várja a legkisebbeket. A húsvéti keresgélés során fából faragott nyuszikat kell fellelni a Vasúttörténeti Park különböző pontjain. Az öt állomáson egy-egy kérdést megválaszolva pontok gyűjthetők, melyeket a játék végén apró ajándékokra válthatnak. A játékos kutatást térkép és feladványok könnyítik.

A Húsvéti kreatív sarokban az ünnephez kapcsolódó dekorációkat készíthetnek a kicsik. A tojásfestés, tojásdíszítés (írókázás) és tojáspatkolás bemutató során lehetőség lesz kipróbálni a hagyományos tojás dekorálási technikákat is.

A Vasúttörténeti Park területén található Csabai Tájházban húsvéti meglepetés gyanánt a Békéscsabai Hagyományőrző Kulturális Kör tart bemutatót és kézműves programokat a gyermekeknek.

 

bumerang-nyul1

A Húsvéti Állatfarmon kis nyuszit, csibét, kacsát, kis libát, bárányt, kecskét simogathatnak a gyermekek. Az igazán kalandvágyó állatbarátok a póni lovaglást is kipróbálhatják.

Hangulatos zenei programok is várják a családokat. Zenél a Libavonat, mozgalmas showt ígér a Bartók Táncegyüttes, és interaktív zenei műsorral készül az Eszter-lánc mesezenekar.

A Boomerang Nyuszi Expressz 14:15-kor indul vissza utasaival a Nyugati pályaudvarra, de aki szeretne a Parkban tovább maradni, az 18:00 óráig kipróbálhatja a hajtányozást, a kerti vasutazást, vagy utazhat egy nagy mozdonyon.

A vonatra jegyek elővételben már kaphatók a www.vasuttortenetipark.hu honlapon

Bővebb információ: www.vasuttortenetipark.hu , www.facebook.com/vasuttortenetipark.hu

 

 

Magyar Vasúttörténeti Parkról:

A Magyar Vasúttörténeti Park 2000. július 14-én nyitotta meg kapuit. Európa első interaktív vasúti parkja 70.000 m2

alapterületen száznál is több vasúti járművet, és a vasút üzemeltetéséhez szükséges berendezést mutat be az egykori Északi Fűtőház vontatási telepén, a Tatai út 95. szám alatt. Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol itt, közülük ötven ritka mozdony, vasúti jármű: sínautók, kézi-és motoros hajtányok, mérőkocsi, gőzdaruk, hóekék, hómaró gépek és egyéb különlegességek, a legszebbek, a legértékesebbek összegyűjtve. Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumában a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordítókorongozhatnak, vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence az évről évre bővülő kerti vasút, ahol izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok igazi kismozdonyok vontatásával.

A Magyar Vasúttörténeti Park áprilistól novemberig várja az egész napos, vasúti élményekkel teli kikapcsolódásra vágyó látogatóit. Állandó kiállításaink mellett havonta több, tematikus és különleges programmal szolgálnak.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása