Fel

Húsvéti dekorációs ötletek

husvetv5

Húsvéti dekorációs ötletek

 

Karácsony és Húsvét, az év két legnagyobb ünnepe. Az előbbit a bensőségessége, a csendes nyugalma, a befelé fordulása miatt szeretjük, míg a Húsvét épp az ellenkezője. Csupa szín, csupa hangos vidámság, össznépi jövés-menés, ízek, színek és illatok kavalkádja. Ahogy a természet, úgy mi magunk is kinyílunk, kivirulunk Húsvétra és ez természetesen otthonunk és a húsvéti asztal dekorációjában is visszaköszön.

pixel

pixel

husvetv3

Rendhagyó tojások

A Húsvét szinte elképzelhetetlen festett tojások és tojásos dekorációk nélkül. Azonban nem árt ezt egy kicsit továbbgondolni és felfedezni olyan lehetőségeket, melyek kicsit túlmutatnak a szokványos egy kosár hímes tojás megoldáson.

Használhatjuk a tojásokat egyéb módon is, pl.ha két különböző méretű üvegvázát egymásba teszünk, és köztük levő rést töltjük ki a színes tojásokkal, vagy a szépen festett, esetleg szalvétatechnikával díszített tojásokat egyenként tojástartóba vagy karcsú gyertyatartóba téve helyezzük el a lakásban.

 

husvetv1

Tojáshéj – kaspó

Igazán egyedi megoldás, ha kaspóként használjuk a megtört tojások héját. Ültethetünk bele mini cserepes növényeket, pl.fokföldi ibolyát, de tehetünk bele kicsi oázist is és díszíthetjük néhány virágfejjel. Az eredmény egyedi és dekoratív lesz és akár ajándékba is adhatjuk.

 

husvetv4

Virágok és nyuszik

Elengedhetetlen húsvéti kellékek a színpompás tavaszi virágok és a különböző színű és méretű nyuszik is. Felhasználhatjuk őket együtt, vagy külön-külön is, vázába, tálba vagy egyszerűen a tányérra téve. Meg sem próbáljuk felsorolni a lehetőségeket, mutatunk inkább néhány szépséges lehetőséget:

 

forrás: www.teunneped.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása