Fel

Hüvelyk Matyi – az óriás szemszögéből

fran5

Hüvelyk Matyi – az óriás szemszögéből

 

A Traversant 3 társulat legújabb darabjában, a Kavics a bakancsban egy színész, egy zenész és két marionnettes játszik. A darab Hüvelyk Matyi történetét dolgozza fel, de ezúttal az óriás szemszögéből. Az óriáséból, aki kívül-belül óriás és az emberség szikrája sincs meg benne…

 

fran1

A Kavics a bakancsban  (Un caillou dans la botte) teljesen kifordítja az eredeti történetet és az óriás nézőpontjából láttat mindent. Az óriás megjelenik a színpadon és marionnette-bábuk, díszletek és képecskék  segítségével újraéli a múltat, kavicsról kavicsra. Az óriás be akarja bizonyítani, hogy ő ártatlan, Hüvelyk Matyi viszont annál ravaszabb.

 

A Kavics a bakancsban az árnyékszínház hagyományait követi, valamint a mai rajzfilmekből is táplálkozik.

 fran3

A társulat

A Traversant 3 1998-ban alapított művészeti társulat, melynek tagjai színészek, művészek és zenészek. A társulat szerzője és rendezője Simon Grangeat. A Traversant 3 előadásai minden közönséghez szólnak, de legfőképpen a gyerekekhez és a kamaszokhoz.

 

Az előadásokon kívül  a Traversant 3 társulat számos kulturális tevékenységet szervez az írás és a kortárs színházi szövegolvasás területén regionális és országos szinten is. Színházi szövegeiken keresztül olyan projekteket valósítanak meg, melyeknek köszönhetően a a gyermekek és a kamaszok újra magukénak érezhetik az írást és megérthetik, hogy az írás ma is és holnap is mennyire fontos kulturális és társadalmi szempontból.

 

Az előadás

Kavics a bakancsban – báb- és árnyszínház


Március 14. péntek, 15 óra,  Francia Intézet, Budapest.

A darab Charles Perrault Hüvelyk Matyi (Le Petit Poucet) történetét dolgozza fel, de a mesét ezúttal az óriás szemszögéből ismerjük meg aki a bábok, a díszletek és különféle mesei motívumok segítségével lépésről lépésre, kavicsról kavicsra elmeséli, mit élt át hajdanán. 
(7 éves kortól) 
a belépés ingyenes.

Turné Miskolcon, Szegeden, Pécsett és Bécsben március 12-18. között.

 

http://www.franciaintezet.hu/budapest-hu/programok/frankofonia/esemenyek/eladas/un-caillou-dans-la-botte/?lang=hu

 

fran2

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása