Fel

II. Pécsi Nagy Sportágválasztó

II. Pécsi Nagy Sportágválasztó

A 2012-es Nagy Sportágválasztók előkészületi munkái már gőzerővel folynak!

 

Rendezvény helyszíne: Pécsi Vasutas Sportkör – 7622 Pécs, Verseny u. 11.

 

időpontja: 2012. szeptember 13-14. (csütörtök-péntek)

 

Nyitva tartás: 9:00-17:00

 

 

 

 

2012. szeptember 13-14-én kerül sor a III. Pécsi Nagy Sportágválasztó megszervezésére, csütörtökön és pénteken kifejezetten az előre bejelentkező óvodás, általános- és középiskolás csoportoknak rendezünk úgynevezett szakmai napot 9 és 17 óra között.

 

Egész nap nyitva áll a kapu mindenki előtt, szeretettel várjuk a családokat, nagyközönséget. A két nap során a jelenlévő sportágak folyamatosan kipróbálhatók, szakemberek, edzők, sportolók közreműködésével.

 

 

A rendezvény díjmentesen látogatható!

 

 

Reméljük, a gyerekek pozitív sportélménnyel gazdagodva térnek haza, rendezvényünk segíti őket a hozzájuk leginkább illő sportág kiválasztásában és ráirányítja figyelmüket, hogy sportolni valóban élmény.

 

A Nagy Sportágválasztó célja nem változott: minél többeket buzdítani a sportolásra, egy helyszínen lehetőséget adva több mint 90 sportág kipróbálására. Mert más érzés nézni a sportot, és más érzés kipróbálni, kézbe venni a sporteszközöket, belekóstolni az egyes mozgásformák lényegébe, gyakorlati sportélményeket szerezni, melyek a szervezők reményei szerint sokakat vezetnek el a kiválasztott mozgásforma sportegyesületi kapuihoz. Tervek szerint ismét lesznek nőiesebb és férfiasabb sportok is, így biztos, itt mindenki megtalálhatja a korához, erőnlétéhez, testfelépítéséhez leginkább illő sportágat.

 

Sportolásra biztatunk mindenkit: hiszen a sportot nem lehet sem túl korán, sem túl későn elkezdeni!

 

 

 

 

A rendezvény céljai

 

A Nagy Sportágválasztó elindításkor az volt a cél, hogy minél több emberhez jussanak el a sport pozitív üzenetei, nemcsak elméleti síkon, hanem a gyakorlatban. Létrehoztunk egy olyan rendezvényt, amely egy évben egyszer (szeptemberben), rendszeresen lehetőséget ad arra a nagyközönségnek – gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt –, hogy a sport közvetlen közelébe kerülhessenek, a gyakorlatban próbáljanak ki sportágakat és így dönthessék el, melyik mozgásformát válasszák maguknak.

 

A lényeg, hogy a gyerekek, felnőttek ne csak nézzék az egyes sportbemutatókat, hanem aktív részesei legyenek maguk is a rendezvénynek, vegyék kezükbe a sporteszközöket, próbálják ki a sportágakat, tapasztalják meg egyes mozgásformák lényegét, hangulatát. „Ízleljék meg” a sportot, szerezzenek pozitív sportélményeket!

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása