Fel

Ismeretterjesztő könyvek, amik nyáron is a kedvenceitek lesznek!

babilon

Ismeretterjesztő könyvek, amik nyáron is a kedvenceitek lesznek!

Tudomány, ismeretterjesztő könyvek azok, amik nyáron is tuti előkerülnek? Sőt, még a bőröndbe is be kell férniük, annyira izgik? Kerestek olyan könyveket, amiket órákig bogarásznak a gyerekek és még hasznosak is, mert tudást szereznek velük? Összeállítottunk egy listát a kedvenceinkről kicsiknek, nagyoknak!

pixel

pixel

 

Nem marad kérdés megválaszolatlanul

A kicsik egyre több kérdést tesznek fel magukról és az őket körülvevő világról. A Mi MICSODA Junior sorozat az 5 és 7 éves kor közti lurkóknak mutatja meg, mi, hogy működik, miért történik. A sorozat Mi MICSODA mini kötetei 2 éves kortól, az idén megújuló Mi MICSODA Junior 5 éves kortól és a klasszikus Mi MICSODA sorozat 7 éves kortól ajánlott a kis és nagyobbacska felfedezők számára. A Mi MICSODA sorozat azokhoz a gyerekekhez szól, akik szívesen indulnak kalandos, képzeletbeli túrákra a tudomány, a technika és a természet világában.

 

Az óra és az idő című kötet már a megújult Juniorok egyik szép kötete, mely az idő múlását mutatja be remek példákkal illusztrálva. A remek kép szöveg arány, a kinyitható, kukucskálós ablakok, kísérlet leírások és érdekességek garantálják, hogy az érdeklődő gyermekünk minél több és érdekesebb információval gazdagodhasson. Aki szereti a szép képeket, a játékos tanulást és kíváncsi arra, hogyan is van ez a dolog az évszakokkal, az órával meg az idővel, lapozzátok fel a könyvet!

 

ido

Mindent megtudhatsz 30 másodpercben

Ha otthon van egy kiskamasz a családban, aki kicsit türelmetlen, ám mindent magába akar szippantani a világról, a környezetéről, az állatvilágról vagy épp a tudományról, akkor add a kezébe a Tudás 30 másodpercben sorozat valamelyik részét! A mai világban felnövő gyerekek sokkal intenzívebb információ áramláshoz szoktak, ezért ez a sorozat megpróbálja őket utolérni. A fejezetek egy oldal információ, egy oldal illusztráció formájában épülnek fel.

 

rovarok

A képregényszerű, a megszokottnál kisebb alakú könyvekben 30 téma kerül feldolgozásra, s társával ellentétben itt nem feltétlenül kell sorban haladnunk az olvasással, hiszen minden fejezet feldolgozható 30 másodperc alatt. Az egyoldalas fejezetek alján egy egymondatos összefoglalást találhatunk, különlegességként a könyveket pedig 3 perces küldetések gazdagítják. Ezek a küldetések – pulzusmérés, üvegházkészítés, Holdtérkép-készítés – még azokat is garantáltan lekötik, akiket esetleg a sok-sok modern, képregénybe illő rajz és a kevés, könnyen olvasható szöveg esetleg nem. Persze a fogalomtár itt sem maradt el, minden nagyobb téma elején megtaláljuk a legfontosabb kifejezéseket. Semmi mellébeszélés, sok tudás mindössze 30 másodpercben! 8 éves kortól fiúknak, lányoknak!

 

Az örök kedvenc, amiben sosem fogsz csalódni

A Mi MICSODA sorozat azokhoz a gyerekekhez szól, akik szívesen indulnak kalandos, képzeletbeli túrákra a tudomány, a technika és a természet világába. Szakemberek gondoskodnak az ismeretanyag pontosságáról, a szerkesztők pedig arról, hogy ezeket az ismereteket érthető módon adják át a sorozat köteti a gyerekeknek az általános iskolai tudás támogatásaként. Ebben segítenek a nagyszerű fotók és a részletes, színes illusztrációk is. Ne csak a történelem könyvekre gondoljunk, ha eszünkbe jut a Mi MICSODA: dinós, hüllős, hangszeres, lovas, traktoros, óceános, zászlós kötetek is lehetőséget adnak arra, hogy ki-ki a saját érdeklődésének megfelelően mélyedjen el egy-egy témában!

gorogok

A mi kedvencünk: Az ókori görögök- Istenek, hősök, költők

Érdekel, hogy hogyan éltek az ókori görögök, csak nem találsz olyan könyvet, ami érdekesen és mégis pontosan magyarázza el, hogy miről is van szó? Mitől olyan nagy szám több ezer év után is az, amit létrehoztak? Nem tudsz kiigazodni, hogy melyik istent, hogy hívják és minek az istene? Nos, még ennél is többet megtudhatsz ebből a könyvből, ami 7 éves kortól nyugodtan forgatható, hiszen a rengeteg információ mellett fotók, rajzok, keresztmetszetek segítik a könnyebb megértést.

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása