Fel

Kinizsi Napok a Nagyvázsonyi várban

kinizsi

Kinizsi Napok a Nagyvázsonyi várban

Kinizsi Napok a Nagyvázsonyi várban a Badárral, Szőke kapitánnyal, Kolompos együttessel, Gryllus Vilmossal és Süsüvel.

2016. július 29-31., Nagyvázsony, Kinizsi vár

pixel

pixel

 

Három napig tartó vigadalomra hívjuk a Balaton-felvidék legszebb várába azokat a családokat, akik szeretnének elmerülni a középkori gasztronómia, a zene és a mese világában. Mátyás király legerősebb hadvezérének, Kinizsi Pálnak nagyvázsonyi vára kellemes időutazásra invitál mindenkit július utolsó hétvégéjén.

 

kinizsi4

Idén július 29. és 31. között rendezik a Kinizsi Napokat, melynek ötletadója és megálmodója Mekler Norbert várkapitány, aki jó gazdához híven még határon túlról is hívott vendégeket a látogatók szórakoztatására.

Lesz itt minden, gyerekelőadások, Gryllus Vilmos koncert, a székely Szende, a lábbábos előadása, főz majd Szőke kapitány, humorizál Badár Sándor, de nem leszünk híján az interaktív történelmi sétának sem. A középkori táncos, zenés forgatagról a Szelindek Együttes gondoskodik majd. A reneszánsz várjátékokból is ízelítőt kaphatunk, Balassi versekből, korabeli fegyverbemutatóból.

 

kinizsi2

Barátaink a Csobánc Várának Vitézei, a Kinizsi Íjász Baráti Kör korhű ruhákban, korabeli fegyverekkel tartanak velünk az időutazáson. A vendégek megismerkedhetnek a hagyományápolás kiváló „katonáival” és eszközeikkel is.

 

kinizsi3

A vár minden múzeuma, a kápolna, a torony, a tömlöc és a nyomda is látogatható, csakúgy mint a Néprajzi Múzeum és Postamúzeum is. Történelmünk nagyjai című 33 híres nagy magyart bemutató időszaki kiállítás is várja a látogatókat a vár kápolnájában.

 

Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/973208146128112/

 

www.kinizsivar.hu

 

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása