Fel

Itt vagyok, ragyogok!

ittva4

Itt vagyok, ragyogok!

 

Itt vagyok, ragyogok! címmel jelent meg Bajzáth Mária mesegyűjteménye. Az összegyűjtött mesék különlegesek, nemcsak a mesék miatt, hanem mert a legkisebbeknek kínál szórakozást- 0-4 éves korig.

 

ittva2

Népmesék kicsiknek

 

“Milyen népmesét olvassak az egyéves kisfiamnak? Mit meséljek a kétéves kislányomnak? Kiscsoportosak a gyerekek, van nekik szóló történet? Sokszor és sokan tették föl nekem ezeket a kérdéseket az elmúlt húsz évben. Ez a kötet született válaszként, amelyben a világ minden tájáról válogattam össze a legkisebbeknek ajánlott népmeséket.”

Bajzáth Mária mesepedagógus, a Népmesekincstár mesepedagógiai módszer kidolgozója.

 

 

ittva3
Schall Eszter illusztrátor, Both Gabi szerkesztő és Bajzáth Mária, mesepedagógus, író

 

A világban rend van

 

Bajzáth Mária több mint két évtizede mesél gyerekeknek. Tapasztalt pedagógus, anya, meseterapeuta. Új könyvsorozatában azt a hiánypótló mesekönyvet szerkesztette meg, amelyben a népmesék csodálatos világán át mutatja be a gyerekeknek a világot, a körülöttük lévő életet.

 

” A legfontosabb, amit gyerekeinknek adhatunk, a tudás arról, hogy a világban rend van, – mondja Bajzáth Mária – amelyben a jó győz, és a rossz elnyeri büntetését.Ennek a rendnek az egyik része az, hogy ők is hőssé válhatnak a saját életükben.”

 

A mondókák, népdalok, népi játékok, találós kérdések segítségével vezeti be a szerkesztő a gyerekeket a mesei térbe, játékosan megtanítva a mesék világába.

 

ittva6

 

 

Népmesekincstár

 

A Népmesekincstár hét kötetből álló sorozata négy korosztálynak gyűjti össze a világ népmeséit: 4 éves, 4-6 éves, 6-8 éves és 8-10 éves gyerekeknek.
A szülők és pedagógusok számára egyaránt hasznos kötetet a Népmesekincstár mesepedagógiájának módszertani ajánlója kíséri. A további három meseválogatáshoz három külön módszertani kötet is kapcsolódik.Bajzáth Mária az ELTE Pedagógia – Pszichológia karán végezett neveléstudományi bölcsészként. 1990 óta foglalkozik gyerekekkel, mesékkel és pedagógiával. Az elméleti felkészülés mellett a mindennapos gyakorlat alakította az általa kidolgozott mesepedagógiai módszert, amit néhány éve akkreditált képzés formájában tanít szerte az országban és országhatáron kívül. Előadásokat tart az ELTE TÓK, az ELTE PPK, a NYME Pedagógia karán, valamint különböző konferenciákon, bölcsődékben, óvodákban, iskolákban és könyvtárakban.A paloznaki Meseközpont megnyitása óta részt vesz az ott folyó munkában. Budapesten vezeti a Népmesekincstár Mesepedagógia Műhelyt, amely az érdeklődő szülőknek és pedagógusoknak ad lehetőséget arra, hogy minél alaposabban elsajátíthassák a módszert, és mesékkel segíthessék a gyerekek fejlődését.ittva5

 

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása