Fel

Év gyerekkönyve 2014

dijazottak

Év gyerekkönyve 2014

Az Ünnepi Könyvhéten adta át az IBBY Magyar Egyesülete az Év GYermekkönyvének járó díjakat. Az írók mellett, neves elismerést kapott egy kiadó, illusztrátor és az életműdíjat is most adták át. 

 

Két győztes

A rangos díjat idén: Darvasi László A 3 emeletes mesekönyve és Tamás Zsuzsa Macskakirálylány című művei nyerték el.

év
A legjobb illusztrátor díjat: Molnár Jacqueline kapta, aki  Lackfi János Kapjátok el Tüdő Gyuszit! és Lázár Ervin A hét fejű tündér című kötetét illusztrálta. A fordítók kategóriájában Pék Zoltánt ismerték el Sally Gardner A Hold legsötétebb oldala című könyvének magyarra ültetéséért.

Kiadók versenyben

Az Év kiadója elismerő oklevelet a Kolibri Kiadó kapta 2013-ban megjelentetett könyveiért.

Az idei életműdíjat: Marék Veronika kapta, akinek a meséin már több generáció is felnőtt, s műveit folyamatosan jelentetik meg a kiadók. Híres figurái a teljesség igénye nélkül: Kockásfülű nyúl, Boribon és Annipanni, KippKopp.

Az Év Gyermekkönyve-díjat az IBBY (International Board on Books for Young People, Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsa) Magyar Szekciója ítéli oda az előző év legjobb, legsikeresebb új magyar gyerekkönyveinek, illetve azoknak, akik kiemelkedőt nyújtottak a gyerekeknek szóló irodalom, illusztráció, könyvkiadás valamely részterületén. A díj célja a magyar gyerekirodalom kiemelkedő alkotóinak elismerése és elismertetése

Nincsenek hozzászólások

Komment hozzáadása